Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sladki poletni užitki: Ledeni borovničevi grižljaji

Pozobajte nekaj osvežujočega, slastnega in zdravega.

23.6.2016 ob 11:25

liveeatlearn.com borovnice.jpg

Znova smo pri borovnicah, super sadju z naših gozdnih jas, ki lahko postane več kot okusen poletni prigrizek. Spremenite drobne jagode v malce drugačen sladoled, ki je povsem brez sladkorja, a zato nič manj slasten. Kot odličen posladek vam v rubriki Sladki poletni užitki prinašamo recept za ledene borovničeve grižljaje.

Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.

Potrebujete:

  • Skodelico borovnic;
  • Pol skodelice gostejšega vaniljevega ali sadnega jogurta (lahko tudi običajnega grškega);
  • Zobotrebce;
  • Papir za peko;
  • Raven krožnik ali pladenj.
borovnice.jpg

Navodila:

  • Na zobotrebec napičite borovnico in jo pomočite v jogurt.
  • In tako vse dokler jih ne zmanjka v skodelici.
  • Eno zraven druge polagajte na pladenj, ki ste ga prekrili s peki papirjem.
  • Za eno uro pladenj postavite v zamrzovalnik. Drobne borovnice zamrznejo hitro.
  • Pojejte jih takoj, ko jih iz njega vzamete ali jih za drugo priložnost stresite v vrečko ter shranite v zamrzovalniku.

Nasvet: Čeprav so borovnice, ki jih naberemo v gozdu, res najokusnejše, bodo za pripravo te sladice priročnejše gojene, saj so nekoliko debelejše. Na enak način pa lahko oplemenitite tudi maline, robide in drugo jagodičevje.

boronice.jpg

Avtorica: M. F.
Foto: Shuttersock, liveeatlearn.com


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte