Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Sladki poletni užitki: Čokoladni mafini z bučkami

Tako okusni in hkrati tako zelo zdravi.

8.9.2016 ob 7:45

Healthy-Double-Chocolate-Zucchini-Muffins4.jpg

Res je tu september, a sončni žarki nas bodo še razvajali. Prav zato si bomo dovolili še malce crkljanja s Sladkimi poletnimi užitki. Tokratni vendarle imajo nekaj jesenskega pridiha. Gre za bogate čokoladne mafine z bučkami, ki niso božanski le po okusu, pač pa so zaradi svojih sestavin prijazni tudi zdravju.

Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.

Sestavine za 12 mafinov:

  • 120 gramov polnozrnate moke;
  • 40 gramov grenkega kakava v prahu;
  • Žlička in pol pecilnega praška;
  • Pol žličke jedilne sode;
  • Četrtina žličke soli;
  • Dve jajci;
  • 115 gramov navadnega grškega jogurta;
  • 60 mililitrov javorjevega sirupa;
  • 50 gramov kokosovega sladkorja;
  • 80 mililitrov ohlajene jabolčne omake (pripravite jo tako, da olupljena in narezana jabolka strsete v posodo, dodate malo vode in jih segrevate, da se razpustijo v gosto omako);
  • Žlička ekstrakta vanilje;
  • 110 gramov naribanih bučk;
  • 80 gramov čokoladnih mrvic.
bucke.jpg

Priprava:

  • Pečico segrejte na 176 stopinj Celzija in namastite  pekač za mafine oziroma pripravite papirnate modelčke.
  • V večji posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo, sol in čokoladne mrvice.
  • V drugi posodi stepite jajca, dodajte jogurt, javorjev sirup, jabolčno omako, sladkor in vaniljo. Dobro zmešajte ter vmešajte bučke.
  • Tekočo mešanico dodajte suhi ter nežno premešajte.
  • S testom do treh četrtin napolnite modelčke za mafine, po vrhu lahko potresete še malo čokoladnih mrvic.
  • Pecite od 17 do 19 minut. Preden kolačke vzamete iz pečice, z zobotrebcem preverite njihovo čvrstost.
  • Pečene v pekaču na sobni temperaturi pustite še 10 minut, da se nekoliko ohladijo.
  • Nato jih odstranite iz njega in počakajte, da se povsem ohladijo.
  • Če ste mafine pekli v papirnatih modelčkih, boste te seveda odstranili med samim sladkanjem.
Healthy-Double-Chocolate-Zucchini-Muffins3.jpg

Shranjeni pri sobni temperaturi bodo obstali do pet dni, lahko pa jih zamrznete in jih v zamrzovalni skriniji hranite do treh mesecev.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock, Runningwithspoons.com


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte