Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Recept za piščanca, za katerim so ponoreli na Pinterestu

Simfonija okusov masla, limone in piščanca.

12.4.2017 ob 8:25

piscanec_IMG_5229edit.jpg

Na zunaj hrustljavo, v notranjosti mehko in sočno meso v kremasti limonini omaki bo nedvomno tako, kot je osvojilo več kot 50.000 uporabnikov Pinteresta, očaralo tudi vas. Zato v predprazničnih ali prazničnih dneh pripravite piščanca v okusni omaki, ki zagotovo ne bo ostala na krožniku.

Recept je objavila kulinarična blogerka Chungah.

Več odličnih receptov vas čaka na Facebooku

Sestavine:

  • Osem piščančjih stegen s kožo in kostmi;
  • žlička dimljene paprike v prahu;
  • sol in sveže mleti poper po okusu;
  • tri žlice neslanega masla;
  • trije sesekljani stroki česna;
  • skodelica piščančje juhe;
  • pol skodelice smetane za kuhanje;
  • četrtina skodelice naribanega parmezana;
  • sok ene limone;
  • žlička posušenega timijana;
  • dve skodelici narezanih listkov mlade špinače.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Stegna začinite s soljo, poprom in papriko.
  • V posodi, ki je primerna tudi za peko v pečici, stopite dve žlici masla in na njem z vseh strani na hitro popecite meso. Z vsake strani ga pecite od dve do tri minute.
  • Odcedite odvečno maščobo ter stegna položite na krožnik.
  • V posodi stopite preostalo maslo, dodajte česen in ga približno dve minuti pražite.
  • Prilijte juho, smetano, dodajte parmezan, sok limone in timijan.
  • Kuhajte do vretja, znižajte temperaturo, dodajte špinačo ter kuhajte pet minut.
  • V omako položite piščanca, posodo postavite v pečico ter pecite od 25 do 30 minut.
  • Postrezite takoj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Pinterest


oddajte komentar

preberite tudi

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

5 malenkosti, zaradi katerih propadajo zveze

ne spreglejte