Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Recept: Odlična mojito torta brez peke

Pohladite se s torto z okusom priljubljenega poletnega koktajla.

11.7.2020 ob 5:40 | Foto: Daniele Greco/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Recept: Odlična mojito torta brez peke

Mojito je klasičen, okusen in osvežujoč poletni koktajl z značilno aromo ruma, mete in limete.  A ne razvaja le v obliki pijače, kajti z okusom zapeljivega napitka obstaja tudi torta, ki s kombinacijo limete in mete v mislih popelje na vroče Karibe. In kar je najboljše: za njeno pripravo ni treba prižigati pečice.

Sestavine za biskvit

  • 200 gramov maslenih keksov
  • 150 gramov masla

Sestavine za sirup

  • štiri rezine limete
  • šest čajnih vrečk metinega čaja
  • dva decilitra belega ruma
  • štiri žlice medu ali sladkorja
  • štirje decilitri vode
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Za kremo

  • 250 gramov skute
  • 200 mililitrov sladke smetane
  • mojito sirup
  • ena limeta (sok in olupek) in ena limeta za okras
  • 18 gramov želatine v zrnju
  • deciliter belega ruma
  • poprova meta

Priprava sirupa

  • V štirih decilitrih vode skuhajte metin čaj.
  • Dodajte dva decilitra ruma in primešajte med ali sladkor.
  • Mešanico na zmernem ognju kuhajte, da se nekoliko zgosti in dobi teksturo sirupa.

Priprava podloge

  • V posodi raztopite maslo.
  • Kekse zdrobite v drobtine in jih primešajte maslu.
  • Zmešajte in z zmesjo obložite okrogel pekač, premera 20 centimetrov.
  • Dobro pritisnite ob dno in v hladilniku pustite vsaj dve uri.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Savage (@redvelvetgirl81) on

Priprava kreme

  • Stepite smetano in ji primešajte skuto.
  • Dodajte sesekljane listke mete, naribano lupinico ene limete, nato pa še njen sok.
  • Primešajte rum in mojito sirup.
  • Po navodilih pripravite želatino in jo dodajte kremi.
  • Z njo obložite podlogo iz keksov in torto vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, ohlajajte v hladilniku.
  • Preden jo postrežete, jo okrasite z rezinami limete in listki sveže mete.

Recept s portala Miss7

Preberite še: 20 minut za sladico: Sirova torta z borovnicami

Morda vas zanima tudi: 20 minut za sladico: Osvežilna sadna zloženka


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

Miška, princesa ali bejbi … skrito sporočilo vzdevka, s katerim vas kliče dragi

Pet stopenj vsakega razmerja (preverite, v katerem sta trenutno)

ne spreglejte