Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Rebeka Dremelj: “Danes spet prihajam iz onkološkega …”

Rebeka Dremelj se je oglasila z novico.

10.1.2019 ob 9:16

rebeka_dremelj.jpg

Naša priljubljena pevka, ki je leta 2015 potrdila, da je zbolela za rakom na ščitnici, se je oglasila na svojem instagramu, kjer je ob zapisu objavila fotografijo izpred Onkološkega inštituta Ljubljana in povedala, da prakvar prihaja iz te stavbe.

"Danes prihajam spet iz te stavbe zadaj za mano z dobrimi novicami! Dober dan zame!" je zapisala Rebeka in tako svojim oboževalcem sporočila, da je uspešno opravila redni letni pregled.

Rebeka od leta 2015 na glas govori o svoji bolezni in o tem, kako je ta spremenila njen življenjski slog.

Po diagnozi rak je prestala poseg, s katerim so ji odstranili ščitnico. Od tedaj je pevka na hormonski terapiji, v številnih intervjujih, ki jih je dala za slovenske medije, pa je spregovorila tudi o tem, kako sedaj na prvo mesto postavlja svoje zdravje in družino.

O tem, kako diagnoza rak vpliva na vse ravni življenja bolnice in prizadene tudi njene bližnje, ravno zdaj opozarjaju tudi pri Europi Donni:

“Zdravljenje rakavih obolenj z vidika medicinske stroke nenehno napreduje in daje novo upanje za bolnice, ki se soočajo s to boleznijo. Diagnoza rak ne prizadene samo bolnice, ampak tudi njene bližnje in poseže v odnose v družini, z otroci, s partnerjem, prijatelji, sodelavci. Pomemben del za soočanja z boleznijo je čustvena podpora najbližjih, velikokrat pa bolnice doživljajo, da jih najbolje razume nekdo, ki ima sam podobno izkušnjo bolezni,"

so povedali pri Slovenskemu združenju za boj proti raku dojk, ki je pripravilo posebno akcijo - do 1. marca 2019 zbirajo stare tolarske bankovce, s katerimi želijo zbrati sredstva za nadgradnjo programa, ki bolnicam in njihovim svojcem nudi psihosocialno pomoč ob soočanju z diagnozo rak.

Imate doma stare tolarje? TUKAJ si preberite, kam jih lahko prinesete in bolnicam z rakom in njihovim svojcem.


Pripravila: S. S.
Foto: instagram.com/rebekadremelj 

Preberite še: "To je že na meji sovražnega govora" (Rebeka Dremelj iskreno o napadih, ki jih doživlja) ali pa pokukajte v Rebekino dnevno sobo (FOTO)

Priporočamo tudi: Horoskop: 5 najbolj odločnih, pogumnih in neustrašnih astroloških znakov


oddajte komentar

preberite tudi

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

To so skrivnosti, ki jih ne upajo povedati svojim izbrancem (resnične izpovedi)

ne spreglejte