Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Premiera v Kinu Šiška: Deblas/Boginje - plesno-glasbena predstava

V sredo, 3. oktobra, ob 20. uri bo v veliki dvorani Kina Šiška v Ljubljani premierno uprizorjena celovečerna plesno-glasbena predstava Deblas/Boginje.

25.9.2018 ob 7:23

deblas_boginej.png

Deblas/Boginje je avtorska plesno-glasbena predstava treh samosvojih avtoric, Urške Centa, Katje Šulc in Kukle, ki za svoj navdih jemlje romsko žensko, podobo večne fascinacije in kontradikcije, ter jo prenaša v naš kulturni prostor.

Predstava je zasnovana v obliki triptiha, ki skozi tri temeljne postaje – rojstvo, poroka, samota – išče skupne prostore Andaluzije in Balkana, se upira stereotipom, mačizmu in šovinizmu, hkrati pa objema ženskost, strast in lepoto.

Avtorice v nepredvidljivem spoju giba, glasbe in podobe preigravajo različne arhetipe ženske, ki preizkuša meje, lastna in tuja pričakovanja, zastavljene in vsiljene ideale.

Plesalka in koreografinja Urška Centa raziskuje korenine flamenka in ga razširja na polje sodobnega plesa, skozi iskanje bistva, preizkušanje neznanih teritorijev, seganje v nezavedno.

Pevka in glasbenica Katja Šulc je krik in je glas iz drugega sveta, napaja se pri flamenko poeziji, tradicionalnih romskih pesmih in abstraktnih folk vokalizacijah.

Vizualna in glasbena perfomerka Kukla skozi zvok in podobo vstopa v polpreteklo zgodovino Balkana in njegov fatalizem.


oddajte komentar

preberite tudi

Komu je namenjen ekskluzivni erotični klub, kamor smejo le lepe ženske?

Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Osem lastnosti žensk po 40. letu, ki povsem očarajo mlajše moške

ne spreglejte