Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Prejemnik 28. Delove nagrade kresnik je Drago Jančar z romanom In ljubezen tudi

Žirija Delove nagrade za najboljši slovenski roman preteklega leta kresnik je razglasila nagrajenca!

24.6.2018 ob 6:59

drago_jancar_kresnik_2018.jpg

Kresni večer s slovesno razglasitvijo dobitnika Delove nagrade za najboljši slovenski roman preteklega leta se je tradicionalno odvil na Cankarjevem vrhu na Rožniku z začetkom ob 20. uri. Po enourni klavzuri v Cankarjevi sobi je žirija laskavi naziv najboljšega romana z letnico izida 2017 dodelila romanu In ljubezen tudi, avtorja Draga Jančarja.

Štiričlanska žirija ostaja enaka lanski, predseduje ji dr. Tone Smolej, profesor z Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, v njej pa sodelujejo še Tina Vrščaj, pisateljica in literarna kritičarka, Tina Kozin, pesnica in novinarka kulturne redakcije nacionalnega radia, ter dr. Alen Albin Širca, asistent na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo. Igor Bratož, literarni kritik in novinar v kulturni redakciji Dela, je tajnik nagrade.

Glasbeni uvod, jedro in zaključek je zapel ženski pevski zbor Carmen manet, zmagovalec Evrovizijskega izbora leta 2017. Predstavitve vseh petih romanov pa so z glasbenimi točkami uprizorili glasbeni mojstri, kot so skupina Same babe, Počeni škafi, Malunca ter Teo Collori in Momento Cigano.

kersnik_2018_carmen_manet.jpg

Voditeljica v obleki, ki smo jo ujeli na ljubljanskem tednu mode! 

blazka_muler_pograjc_bela_obleka_kresnik_2018.jpg

Program je bil prepleten s sodobnim in etno sporočilom, oba segmenta pa je letos povezala in združila voditeljica Blažka Müller Pograjc.

Obleka, ki jo je nosila, je del kolekcije Amanita in je bila letos predstavljena na Ljubljana Fashion Week v sklopu modne revije Naravoslovnotehniške fakulteta v Ljubljani. Izdelala jo je Ana Štucin, študentka magistrskega študija Oblikovanje tekstilij in oblačil.

Pripravila: F. M.
Foto: Uroš Hočevar, Blaž Samec


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

Največji sovražniki dobrega seksa

Kaj se med gledanjem pornografije dogaja v možganih

ne spreglejte