Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Praznično razvajanje: Brezglutenska torta s hruškami, rožno vodico in pistacijami

Ker so prazniki pred nami idealna priložnost za malo razvajanja.

26.4.2018 ob 10:35

torta_micna.jpg

Pred nami so lepi prvomajski prazniki. Čas, ki ga boste nedvomno namenili tudi kulinaričnemu razvajanju. Naj bo del tega nekoliko neobičajna, a okusna torta brez glutena, s hruškami, pistacijami in rožno vodico. Zagotovo bo teknila vam in vašim gostom.

Sestavine za približno 12 zalogajev:

  • Rastlinsko olje;
  • 240 gramov sladkorja;
  • 180 gramov oluščenih, neslanih pistaciji;
  • 500 gramov olupljenih in narezanih hrušk;
  • 500 gramov mandljeve moke;
  • šest velikih jajc;
  • žlička in pol pecilnega praška;
  • žlička in pol rožne vode.

Preliv:

  • Dva decilitra sirupa vloženih marelic;
  • pol žličke soka limone;
  • žlička rožne vode;
  • drobno narezane pistacije.

Navodila za torto:

  • Pekač za torto premažite z oljem.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • V sesekljalniku dobro zmešajte pistacije in sladkor.
  • Ko se pistacije povsem zmeljejo, dodajte hruške, moko, pecilni prašek, jajca in rožno vodo ter mešajte, da dobite enakomerno zmes.
  • Z maso napolnite pekač in torto pecite od 40 do 50 minut.
  • Pečeno vzemite iz pekača in jo na rešetki povsem pohladite.

Za preliv:

  • Zmešajte vse sestavine in jih s čopičem namažite po celi površini torte ter jo posujte z narezanimi pistaciji.
  • Za še privlačnejši videz jo lahko okrasite z rožnimi lističi.

Avtorica: M. FL., recept s portala Pure Wow
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Na koncu sem jokala pod prho (izpovedi žensk, ki so s seksom čakale do poroke)

ne spreglejte