Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Piščanec, bučke in pršut - 3 sestavine za odlično kosilo

Kombinacija, ki vas bo navdušila.

6.4.2017 ob 10:40

piscanec_shutterstock_553064281.jpg

Tudi osnova tokratnega hitrega in preprostega obroka je piščanec. Ta se bo v družbi z bučkami in pršutom razkril v povsem drugačni podobi. Ko ga boste pripravili enkrat, ga boste nedvomno umestili na seznam priljubljenih jedi.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine:

  • Piščančje prsi brez kože in kosti;
  • žlička soli;
  • žlička popra;
  • žlica olivnega olja;
  • osem rezin pršuta;
  • majhna bučka, narezana na tanke rezine v obliki polmeseca;
  • trije sesekljani stroki česna;
  • sok ene limone.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Piščančje prsi narežite na zrezke in jih začinite s soljo in poprom.
  • Na hitro, približno dve minuti z vsake strani, jih na olivnem olju popecite v ponvi.
  • Prsi položite v pekač in jih pecite v pečici približno 10 minut.
  • Medtem v ponvi na hitro popecite rezine pršuta in jih preložite na krožnik ter postavite na toplo.
  • V isti ponvi popražite bučke in česen jih začinite s poprom in soljo ter kuhajte približni tri minute.
  • Pečenega piščanca vzemite iz pečice, ga pokapljajte s sokom limone in položite na krožnike.
  • Dodajte rezine pršuta in omako iz bučk ter takoj postrezite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte