Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet preprostih načinov, s katerimi boš vsak dan veliko storila zase

Za dobro počutje in zdravo telo.

28.12.2017 ob 6:05

skrb_micna.jpg

S tem, ko vsak dan storiš nekaj samo zase, koristiš zdravju in počutju. A ti si tako zaposlena, da si časa, ki bi ga namenila samo sebi, največkrat sploh ne vzameš. Ob vseh obveznostih zato pristaneš na zadnjem mestu svoje lestvice prioritet.

Čas je, da to spremeniš. Verjemi, je mogoče. S sledečimi preprostimi koraki, ob katerih se boš počutila bolje, ne da bi zanemarila katero od svojih obveznosti.

Pojdi ven

Sveži zrak je tvoj zaveznik. Naj bo zunaj sonce, sneg ali dež, si namesto popoldanske kave raje privošči vsaj kratek sprehod. Ta bo zbistril tvoje misli in te navdal z zvrhano mero energije.

Študije so pokazale, da se že po petih minutah bivanja v naravi izboljšajo razpoloženje, storilnost, zbranost ter se okrepi samozavest. 

Priznaj, sveži zrak je učinkovitejši od kave.

V posteljo se odpravi vedno ob istem času

Dober in kvaliteten spanec je najlažji način, s katerim lahko poskrbiš zase. In dober spanec zahteva spalno rutino. Skušaj si zato zagotoviti primerno količino počitka, predvsem pa se vsak večer v odeje zavij ob istem času.

Sedem do devet ur je za večino primerna količina spanja, ki med drugim pomaga tudi pri premagovanju stresa.

Še en nasvet: vsaj eno uro, preden se podaš v posteljo, pozabi na takšne in drugačne napravice, ki s svojih zaslonov oddajajo modro svetlobo. Ta tvojemu počitku prav nič ne koristi.

Spoznaj jogo

Če res nimaš časa za obisk joga centra, jo izvajaj doma. Pozitivni učinki joge na počutje bodo opazni že, če ji boš vsak dan namenila pet minut. To res ni veliko. Joga spodbuja delovanje možganov, premaguje stres, krepi telo, zagotavlja gibčnost in pripomore k lepi postavi.

Sproščaj se z aromaterapijo

Eterična olja imajo na misli in počutje velik vpliv. So takšna, ki te zazibajo v sen in sproščajo (denimo sivka, vrtnica ), ona, ki krepijo koncentracijo (olje rožmarina) in takšna, s katerim se boš zjutraj zlahka prebudila (sandalovina). Omisli si že torej izparilnik in svoj dom odišavi s pravo aromo. Zagotovo tega ne boš obžalovala.

Začni pisati dnevnik

Dokazano je, da pisanje dnevnika zagotavlja občutke sreče, pomaga premagovati stres, z njegovo pomočjo je lažje iskati rešitve za težave, hkrati pa spodbuja kreativnost in pozitivno vpliva na čustveno inteligenco.

Prav tako si lahko tedaj, ko v svoj zvezek zapisuješ dogodke, vzameš čas samo zase in za urejanje svojih misli. Zato vsak dan piši dnevnik. V njem nizaj dogodke, ki so za teboj ali načrte, ki te čakajo v prihodnosti.

Tako preprosto se je malo razvajati.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte