Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pet predmetov, ki jih je pametno kupovati na oktobrskih znižanjih

Pred nami je še več kot polovica meseca.

13.10.2017 ob 4:55

nakupovanje_micna_GettyImages-610718148.jpg

Največji prazniki v letu se bližajo. In to hitro. Pretirano obremenjevanje z njimi je res nesmiselno, a vendar je pametno razmišljati vnaprej in s tem tudi malo prihraniti.

Konec koncev imajo tisti, ki začno zgodaj načrtovati, kasneje več časa za resničen počitek in se lahko izognejo gneči v nakupovalnih centrih tik pred zdajci. In če lahko ob tem še malo prihranite, sploh super. Poglejte torej, kaj je v prid času in denarnici pametno kupovati oktobra.

Digitalne fotoaparate

Pomislite: novi, izpopolnjeni in super lepi modeli se napovejo v zgodnji jeseni, kar pomeni, da bodo na police prišli tik pred novoletnimi prazniki, torej konec novembra, začetek decembra. Stare zaloge tedaj ne bodo več smele biti v nadlego.

In trgovci se na to pripravljajo že sedaj. Kar pomeni, da modelom iz leta 2017 znatno spustijo cene. Saj veste, dober fotoaparat je vedno dobrodošel in zakaj si ga ne bi privoščili tedaj, ko so cene najugodnejše. Četudi bodo imeli novi modeli kakšno funkcijo več. Ne boste je pogrešali.

Rastline

Vrtnarije so v polnem zagonu: treba je počistiti zaloge in pripraviti prostor za praznično cvetje. Tisto, ki je primerno za prvi november, je že na voljo, sledile bodo božične zvezde, ikebane in drugi božično novoletni aranžmaji.

Skratka, vse kar se v ta koncept ne poda, mora čim prej najti novega lastnika. Čebulice, grmički, tudi drevesa, semena in podobno so zato na voljo po ugodnih cenah.

Ne oklevajte. Vreme je še lepo in toplo, zato jih lahko tudi posadite in kasneje zaščitite pred najhujšim mrazom. Čebulice in semena pa lahko do spomladi pospravite v temno, hladno klet.

oktober.jpg

Igrače in igrice

Znova, do Božička in Dedka Mraza je še daleč. A vendar je prav oktober tisti, ko trgovci ponujajo igrače po ugodnih cenah in to nedvomno velja upoštevati. Napišite seznam, s čim boste koga obdarili in začnite kljukati nakupljene zaloge. Za darila boste lahko zapravili tudi polovico manj denarja kot bi, če bi z nakupom igrač odlašali.

Jeans

Šola se je že dodobra začela in zato so jeans hlače, jakne, brezrokavniki, srajce znatno znižani. Za dobre kavbojke boste lahko odšteli tudi za polovico manj, kot bi septembra ali avgusta.

Poročni detajli

Četudi načrtujete poroko spomladi in se vam to zdi še daleč, je pametno razmišljati o tem, kaj lahko kupite že danes. Zakaj bi čakali na zadnjo minuto? Darila za goste in družice, kot so lične lasne sponke, čipkasti robčki in podobni drobni dodatki so v sezoni, ko poroke niso ravno aktualne, dostopni po dokaj ugodnih cenah.

Kupite jih in jih pospravite na varno. Pomlad v resnici ni tako daleč, kot se zdi na prvi pogled.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

7 očitnih znakov, da je tvoja poletna romanca pravzaprav tvoj sanjski partner

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Odkrito, zakaj moški lažje od žensk dosegajo orgazme

ne spreglejte