Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Odprta kuhna bo! In to dvakrat na teden

Nekako sočasno, ko nas je koronavirus prisilil, da smo ostali doma, bi se v običajnih razmerah morala začeti kulinarična tržnica Odprta kuhna.

1.6.2020 ob 9:10 | Foto: Odprta kuhna | Avtor: Da. M.

Odprta kuhna bo! In to dvakrat na teden

Kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki je v sedmih letih postala nepogrešljiv del življenja v mestu, se v četrtek in petek, 11. in 12. junija končno vrača na Pogačarjev trg.

Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov nadomestili tako, da bo Odprta kuhna del ponudbe osrednje ljubljanske tržnice kar dva dni na teden.

Slastna ulična hrana bo tako ob spremljavi odličnih vin, piva, koktajlov in drugih napitkov na stojnicah Odprte kuhne na voljo vsak sončni četrtek od 10. do 20. ure ter vsak sončni petek od 10. do 22. ure.

Porazdelitev obiskovalcev na dva dni predstavlja tudi enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah.

»Sezono bomo pričeli s ponudbo naših dolgoletnih partnerjev, katerih rebrca, rezance, šmorn, falafle, pohanega piščanca, flancate in ostale poslastice že marsikdo težko pričakuje. Novosti, za katere smo že dogovorjeni, pridejo na vrsto nekoliko kasneje. Z naše strani bomo naredili vse, da bo Odprta kuhna varen prostor in da bo hkrati izkušnja obiska še vedno tista prava, polna razigranosti in veselja. To je seveda rezultat dobre energije naših ponudnikov in obiskovalcev, te pozitivne kemije noben virus ne more uničiti. Zato niti najmanj ne dvomiva, da bodo poleg gostincev tudi naši obiskovalci upoštevali nova pravila, kot sta ustrezna razdalja in higiena rok,« sta pred začetkom 8. sezone povedala ustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy in dodala, da ostajajo predani trajnostni naravnanosti. To pomeni, da bo ves pribor za enkratno uporabo (krožniki, pribor, prtički, slamice) iz biorazgradljivih materialov, kozarci pa stekleni (uporabljeni enkrat) ali biorazgradljivi. 

Preberite  --> Alma in Lior Kochavy: "Prvo skupno večerjo sva imela na dan, ko sva se spoznala"

Med stojnicami in mizami bo več prostora

Poudarila sta, da so standardi higiene in varnosti v gostinstvu, še posebej na prostem, že brez ukrepov proti novemu koronavirusu izjemno visoki in zahtevni, vsi ponudniki hrane in pijač na Odprti kuhni pa se bodo držali tudi vseh protikoronskih ukrepov. Sicer pa bosta najbolj očitni spremembi večji razmak med stojnicami in med mizami, slednje bodo tudi redno razkuževali. Na vseh stojnicah bo na voljo razkužilo za roke, v novih razmerah pa bo še posebej dobrodošla tudi letos uvedena možnost brezgotovinskega plačevanja s karticami. Ker gre za tržnico na prostem, uporaba mask za obiskovalce ni obvezna. Zbiranje odpadkov bo še vedno potekalo ločeno ob pomoči svetovalcev iz JP VOKA SNAGA. 


oddajte komentar

preberite tudi

Po zaslugi ljubimca sem boljša soproga (osebna izpoved)

Obstaja šest vrst prevare (preverite, ali morda varate tudi sami)

Trije znanstveni dokazi proti monogamiji

ne spreglejte