Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Odhajate na taborjenje z otrokom? Tu je 8 priročnih nasvetov

Skušajte spakirati preudarno, a naj vam ne manjka dodatnih oblačil in kuhinjskih pripomočkov.

29.6.2020 ob 5:40 | Foto: Getty Images | Avtor: Š. R.

Odhajate na taborjenje z otrokom? Tu je 8 priročnih nasvetov

Se boste letos, ko nam je odsvetovano potovati kam dlje, morda podali kar na kampiranje v kakšen skriti in neznan kotiček naše lepe dežele? Za otroke je lahko to odlično doživetje, a je pomembno, da se, sploh, če boste taborili prvič, na takšne počitnice ustrezno pripravite. Tukaj je nekaj napotkov, ki jih gre upoštevati, če boste kampirali z otrokom.

Spakirajte v škatle za shranjevanje

Tako boste prtljago lažje zložili v avto, bolj bo organizirana, poleg tega jo zlahka pustite zunaj na tleh, pa stvari ne bo zmočil dež. Poleg tega vam bodo prav prišle kot pomožna sedala.

Dodatne odeje ali blazine za pod šotor

Preden postavite šotor, seveda poskrbite, da na tleh ni kamenja, ki vas bi žulilo ponoči, nato pa pod šotor položite še dodatno odejo ali še bolje peno, ki je vodoodporna.

Oblačila za vsako vreme

Imejte v mislih, da prtljage ne sme biti preveč, pa vendar vzemite oblačila za vse vrste vremena.  Čez dan je morda toplo, toda ponoči lahko temperature močno padejo, med spanjem naj vas nikar ne zebe. Poleg tega bodo otroci v naravi gotovo hitro umazali večino oblačil. Priporočljivo je tudi, da jih shranite v nepremočljivih vrečkah in tako suha oblačila ubranite pred vlago in dežjem.

Pri roki imejte prvo pomoč

Piki žuželk, praske in odrgnine so sestavni del taborjenja v naravi. Priporočljivo je, da imate nekaj od pribora prve pomoči povsod, kjer je mogoče. V nahrbtniku, v šotoru, v avtomobilu.

Zaščitite se pred vsiljivci

Med opremo naj bo nujno repelent za komarje in druge nepovabljene goste. Mešanico, ki bo odganjala mrčes, lahko pripravite sami. V vodo zmešajte nekaj olja čajevca. Mešanico si lahko pripravite tudi v pršilko in z njo poškropite šotor. Po piku komarja pa lahko na mesto položite vročo žlico, tako bo izpuščaj manj srbel.

Pripravite se na deževne dni

Ker nikoli ne vemo, ali nam bo zagodlo vreme, si vnaprej pripravite aktivnosti, ki jih lahko družina na taborjenju počne v dežju. Tedaj je po navadi čas za družabne igre in kartanje. Skrivoma spakirajte tudi kakšne priljubljene igrače in jih otrokom pokažite šele, ko jim bo res dolgčas.

Vnaprej pripravite čim več obrokov

Na taborjenju ne zapravljajte preveč časa s pripravo hrane, kuhajte enostavne obroke, čim več dela skušajte opraviti že doma. Vnaprej lahko denimo pripravite omake ali narežete zelenjavo, če imate možnost hladilne skrinje, vas lahko znotraj počaka tudi kakšna zamrznjena hrana.

Ne pozabite na kuhinjske pripomočke in pospravljanje

Zagotovo vam bo kaj zmanjkalo, zato dobro premislite in skušajte spakirati vse, da bo priprava hrane bolj enostavna. Ob tem ne pozabite tudi na pospravljanje, naj vam ne zmanjka vrečk za smeti, pa gobic za pomivanje, papirnatih brisač in krožnikov.

Preberite še: Vikend za punce: 5 idej za kratek oddih po Sloveniji

In še: Čudovit izlet, na katerem boste spoznali vesolje, naravo, umetnost in zgodovino

Na Oniplus preberite: Zvone Šeruga svetuje, kako poceni odkrivati lepote Slovenije


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte