Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Nastopil je retrogradni Merkur

Čemu se med 19. majem in 11. junijem zaradi vpliva retrogradnega Merkurja izogibajte.

22.5.2015 ob 1:00

astro.jpg

Tudi tisti, ki na astrologijo kaj dosti ne dajo, ne ostanejo povsem hladni ob tem, ko nekdo omeni retrogradni Merkur. Obdobje retrogradnega Merkurja je namreč tisto, ko naj bi šlo v življenju marsikaj narobe, ko naj bi se razne okvare kar vrstile, ko naj bi se dogajale krivice in bi ljudem primanjkovalo potrpljenja. Zlasti slabo namreč vpliva na medsebojne odnose in na telekomunikacijo.

Kaj retrogradnost sploh je

Gre za navidezno gibanje planetov. Ti dajejo vtis, da so se ustavili in se potem začeli pomikati nazaj. Planeti so lahko retrogradni različno dolgo, za Merkur velja, da je vsako leto tri- do štirikrat po 20 do 24 dni. Eno od teh obdobij pa letos traja tudi od 19. maja do 11. junija. Kaj je v tem času priporočljivo početi in čemu se raje izogibati?

shutterstock_103888889.jpg

KAJ POČETI?

  • Zavarujte se

Kaj lahko se vam bo zgodilo, da vam bo elektronika v tem obdobju povsem ponorela. Zato ne bo odveč, da izdelate varnostne kopije pomembnih podatkov z računalnika, telefona in podobnih naprav. Za vsak primer imejte te podatke shranjene na več mestih.

  • Disciplinirajte se

Na pomembnih sestankih držite jezik za zobmi. Naučite se samokontrole.

  • Družite se

Ponovno se povežite z nekom, s katerim se niste videli ali slišali dlje časa. Snidenje s prijatelji iz šole, z dela ali športnih aktivnosti bo več kot dobrodošlo. Zaželeno je praznovanje obletnic.

shutterstock_155713430.jpg
  • Dokončajte vse posle

Plačajte zaostale račune, opravite izpit, na katerem ste že večkrat padli, zaključite projekt, ki se vam vleče, in uredite vse papirje, ki so se vam nagrmadili.

  • Počistite vse okoli sebe

Počistite nered v omarah, na pisalni mizi, doma in na delovnem mestu, zavrzite nepotrebne stvari ter naredite prostor za novosti in svežino v življenju.

shutterstock_134464628.jpg

ČESA NE POČETI?

  • Ne začenjajte novega posla

Ne sprejemajte obveznosti na dolgi rok. Morda vam bo pozneje žal. Če že začenjate nov posel, ga sprva omejite na mesec ali tri in se nato odločite, ali boste v njem ostali dlje.

  • Ničesar ne kupujte ali prodajajte

Ne oglašuje nepremičnine in ne kupujte nove. Pri takšnih stvareh gre za velike obljube in pričakovanja, ki se na koncu ne izkažejo za racionalna. Ne kupujte novega prevoznega sredstva (avtomobila, motorja, kolesa), računalnika ali elektronskih napravic. Velika verjetnost je, da se bodo kvarili. Ne nameščajte novih programov in aplikacij.

shutterstock_126278489.jpg
  • Ne podpisujte ničesar

Izogibajte se podpisovanju pogodb. Morda si boste kaj na njih napačno razlagali ali spregledali drobni tisk. Vaš podpis je pomembna stvar, preden ga kje pustite, potrebujete trezno presojo, prav takšno potrebujejo tudi drugi podpisniki.

  • Ne popravljajte prevoznega sredstva

Če res ni nuja, raje ne obiskujte mehanične delavnice. Morda boste morali zaradi vpliva retrogradnega Merkurja ponovno k mehaniku zaradi iste napake.

shutterstock_184273466.jpg
  • Ne potujte

Naj gre za krajša ali daljša potovanja, boljše bi jih bilo odložiti. Če to ne gre, si vzemite zanje več časa, saj se boste najbrž pogosto ubadali z zamudami, okvarami prevoznih sredstev in z gnečo. Prav tako pazite, da ne izgubite vozovnic ali osebnih dokumentov.

Skratka, oborožite se s potrpežljivostjo in upoštevajte, da vam od 19. maja do 11. junija lahko malce ponagaja Merkur.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Test za zaljubljence: rešita ga skupaj in ugotovita, kako dober par sta

6 znakov, da ljubite napačnega

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

ne spreglejte