Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Naredi si najslajšo jagodno marmelado brez sladkorja

Za sladek, sočen, okusen in zdrav zajtrk ali za slastne palačinke.

13.6.2016 ob 1:00

jagodna m.jpg

Znova smo pri jagodah. Njihov čas nedvomno gre dodobra izkoristiti in si, ko zorijo po vrtovih in gozdovih, pripraviti zaloge za tedaj, ko jih v naravi ne bo več. Iz njih lahko skuhate okusno marmelado. Založite police v hladilniku s takšno, ki ne vsebuje sladkorja in ne konzervansov ter bo odlično uspela, četudi sodite med začetnike v kuhinji.

Več nasvetov za zdravo življenje poiščite na Facebooku.

Sestavine:

  • Kilogram jagod;
  • 60 mililitrov limoninega soka;
  • Tri žličke naribane limonine lupine;
  • 70 gramov medu.
jagodna.jpg

Postopek:

  • Jagode operite, očistite, spasirajte in nato stresite v globljo posodo.
  • Dodajte ostale sestavine: limonino lupino, limonin sok in med.
  • Dobro pomešajte in kuhajte na zmerni temperaturi.
  • Po približno 45 minutah, oziroma ko se nekoliko zgosti, je marmelada kuhana.
  • Napolnite z njo oprane manjše kozarčke, zaprite in počakajte, da se ohladijo.

Marmelado shranite na hladnem, temnem mestu, po odprtju pa obvezno v hladilniku in jo porabite v dveh tednih, saj je povsem brez konzervansov.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte