Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Naloge za vsak mesec leta 2018, da bo to najboljše leto do sedaj

Naj bo novo leto polno izzivov.

30.12.2017 ob 8:25

naloge_micna_nas.jpg

Ko bodo padli še zadnji konfeti in se bo odprla še zadnja stekelnica šampanjca, bo prišel čas, ko bo potrebno začeti razmišljati, kako bo prihodnje leto še boljše od zdajšnjega. Ne zadajte si zaobljub, za katere veste, da jih skoraj zagotovo ne boste uresničili. Namesto tega raje naredite načrt, ki bo prinesel nekaj dobrega v vaše življenje. Delajte majhne korake, saj tako ne boste že po nekaj mesecih naveličani, ko vam kakšna stvar ne bo uspela. Najbolje je, da si za vsak mesec zadate eno stvar, ki jo želite uresničiti. Spodaj imamo za vas nekaj idej, česa se lahko lotite in naredite leto 2018 najboljše leto do sedaj.

Januar: Postavite si realistične cilje

Zastrašujoče zaobljube raje zamenjajte s cilji, katerih se veselite. Izboljašanje življenja ne bi smelo biti opravilo, ampak zabavna in koristna dogodivščina. Ko dobite idejo, kaj želite doseči v letu, si pripravite načrt in se spravite v akcijo. In ne pozabite na strategijo, kako se boste motivirali na tiste najbolj lene dni.

Februar: Ponovno se povežite s starim prijateljem

Preskočite osladno valentinovo in se raje dobite s prijateljem, s katerim se nista videla že nekaj mesecev ali celo let. Odprite buteljko vina in praznujte valentinovo skupaj s prijateljico iz preteklosti.

Marec: Udeležite se kuharskega tečaja

Lahko ste odličen kuhar ali pa komaj znate zavreti vodo, izboljšanje vaših kuharskih sposobnosti bo pripomoglo k boljšemu zdravju in boljši hrani. Vpišite se v tečaj, ki vas zanima in si zapomnite, da je to razred, v katerem ne le, da vam je dovoljeno, ampak morate nujno pojesti svojo domačo nalogo.

April: Prenesite si aplikacijo za meditiranje

Vsak dan si vzemite nekaj minut, da se ustavite in pustite, da se vaše misli sprostijo. Če boste to počeli dovolj pogosto, vam bo pomagalo, da se boste lažje spopadali s stresnimi trenutki. Prenesite si aplikacijo in si izberite del dneva, ki vam najbolj ustreza. Ko vaše misli prevzame milijon malenkosti, je najbolje, da se osredotočite na nič in samo dihate.

Maj: Postavite si mesečni proračun

Verjemite ali ne, obstajajo načini, da vam ne bo potrebno za kosilo vedno plačevati z zadnjimi centi, ki ste jih našli na dnu torbice. Držati se proračuna, se mogoče sliši dolgočasno, a ko se enkrat navadite, boste veseli, da vam vedno ostane nekaj denarja na računu. Glavno pravilo proračuna? Vsak mesec si dajte nekaj denarja na stran.

Junij: Vadbo prestavite ven

Če boste svoje telo prestavili v drugačno okolje, boste poskrbeli, da ne boste padli v rutino fitnesa. Pojdite teč, odpravite se na pohod ali skočite na kolo – vse te vadbe vam bodo pomagale pri uresničitvi vaših ciljev, ob enem pa boste na svežem zraku.

Julij: Končno se odpravite na zaslužene počitnice

Polovica leta je mimo, tako da je najbolj primeren čas, da si privoščite počitnice. Odločite se za nekaj, kar vas bo sprostilo – kristalno čista voda, pohodi ali raziskovanje zgodovine starega mesta. Izberite, kaj vam najbolj ustreza in svojo domišljijo ter želje spremenite v resničnost.

Avgust: Opravite vse zdravstvene preglede

Sporočila, da je ponovno čas za različne zdravstvene preglede, največkrat pridejo takrat, ko ste najbolj zaposleni. V koledar si zapišite, da morate poklicati zdravnika in se naročite na vse preglede en mesec preden bi se dejansko morali. Na tak način, boste lahko povedali, kdaj imate čas in boste obenem poskrbeli za svoje zdravje.

September: Preberite knjigo, ki vas navdihuje

Ste obstali v rutini? Preberite knjigo, ki vam prinaša svet izven vaše vsakodnevne rutine. Če si želite pustolovščine, preberite pustolovsko knjigo. Če vas je uničila sprememba letnega časa, preberite knjigo, ki se dogaja poleti. Če se vam delo zdi dolgočasno, si osvežite misli s knjigo, ki opisuje vašo kariero.

Oktober: Poskusite trening z utežmi

Najdite si prostor v sobi z utežmi in bodite samozavestni in prepričani, da si zaslužite biti tam. Seveda vam tek na tekalni stezi pomaga, da ostajate v formi, a uteži vam bodo pomagale, da boste okrepili mišice, ki so drugače zanemarjene.

November: Začnite pisati dnevnik hvaležnosti

Ta mesec uporabite kot inspiracijo, da začnete vsak dan zapisovati eno stvar, za katero ste tisti dan hvaležni. Poskrbite, da s tem nadaljujete tudi v novem letu.

December: Namenite čas prostovoljstvu

Sezona obdarovanja je tukaj, a to leto podarite nekaj, kar ne morate zaviti in postaviti pod smrečico: svoj čas. Poiščite lokalne prostovoljne skupine in pomagajte prinesti veselje čez praznike tistim, ki ga najbolj potrebujejo. Če res nimate nič časa, med nakupovanjem kupite dodatno darilo in ga podarite eni izmed prostovoljnih organizacij.

Avtorica: K. R. 

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte