Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najboljši nadev za palačinke

Čisto preprost, a zato nič manj okusen nadev za palačinke to sladico prikaže v povsem drugačni luči.

22.11.2015 ob 8:00

shutterstock_247251901.jpg

Znova smo pri palačinkah. Nič čudnega, saj so nedvomno ena najbolj priljubljenih slaščic. Nadevov zanje obstaja res veliko, mi pa vam priporočamo takšnega, ki bo povsem običajne palačinke brez pomoči sladkorja spremenil v najcenejše in najbolj zdravo sladko razvajanje.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj potrebujete:

  • 180 gramov lešnikov,
  • 100 mililitrov mleka,
  • 40 gramov masla,
  • skodelico rozin,
  • malo čokolade za kuhanje.
shutterstock_182585408.jpg

Priprava:

  1. Rozine prelijte s toplo vodo in počakajte pol ure, da se zmehčajo.
  2. Lešnikova jedrca v pečici pri temperaturi 180°C pecite 10 minut.
  3. Še vroče lešnike stresite na kuhinjsko krpo, jo prepognite in v njej trkljajte lešnike, da jim odpade lupina.
  4. Olupljene lešnike zmeljite, jih prelijte z vročim mlekom, dodajte maslo in rozine (vodo odlijte) ter vse zmešajte.
  5. Z nadevom namažite palačinke, jih zvijte in vsako prelijte z malce stopljene čokolade.

Malo drugače

Iz palačink in tako pripravljenega nadeva lahko oblikujete tudi malce drugačno torto. V tem primeru priporočamo, da spečete malce debelejše palačinke kot sicer.

  1. Na dovolj velik plitev krožnik poližite prvo palačinko.
  2. Premažite jo z nadevom in nanjo položite naslednjo palačinko.
  3. Tako izmenjujte palačinke in nadev, dokler vam obojega ne zmanjka.
  4. Zadnja plast je palačinka.
  5. Na koncu tako pripravljeno slaščico prelijte s stopljeno temno čokolado in režite kot torto.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

5 malenkosti, zaradi katerih propadajo zveze

ne spreglejte