Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najbolj preproste navade za boljšo voljo

Tako preprosto je.

14.11.2017 ob 6:05

srecna_micna.jpg

Zbudiš se. Skočiš pod prho. Pripraviš zajtrk. Greš v službo. Prideš domov. Poješ. Kaj postoriš. Greš v posteljo. In tako iz dneva v dan.

Včasih se ti zdi, da dnevi v kolesju rutine bežijo mimo, ne da bi prinesli karkoli, kar bi na tvoj obraz narisalo nasmeh.  A če boš nekako presekala te vzorce, bo vse veliko lažje. Poglej si šest res preprostih navad, ki ti bodo v trenutku in vsak dan zagotovili boljšo, kaj boljšo, odlično voljo.

Vazo napolni s cvetjem

Res je, majhna stvar, a z velikim učinkom. Kajti sveže cvetje poživi vsak dom in izboljša voljo ter počutje. In to ne da bi drastično posegala v svoj dnevni ritem. Naj gre za dva skromna cvetova ali velik šopek bujnega cvetja, učinek bo vselej enak in več kot spodbuden.

Hrano nakupuj enkrat tedensko

Prazen želodec je velik ubijalec dobre volje. Če bo tvoja kuhinja redno založena z zdravo hrano in telesu ter počutju prijaznimi prigrizki, lakota ne bo več vzrok za slabo voljo. Najboljša rešitev torej: poskrbi, da ti nikoli ne bo zmanjkalo zalog ter boš imela vedno pri roki nekaj za dušo in telo.

Vzemi si vsaj eno uro na dan samo zase

Kadar noriš iz opravila v opravilo ter se trudiš ustreči drugim, hitro pozabiš nase. Res je, lepo je, da se drugi zanašajo nate, a kljub temu si moraš vzeti čas za tisto, kar ti rada počneš. Pa naj bo to branje knjige, sprehod v naravi, ogled priljubljene serije ali popoldanski počitek, ki mu sledi razvajanje s kavo. Dobra volja bo tako zagotovljena.

Zadaj si uresničljive cilje, naloge zapiši na seznam in vsako že opravljeno prečrtaj

Ni ga boljšega občutka, kot je tisti, ki te prevzame tedaj, ko nekaj zadanega opraviš. In to na seznamu opravil prečrtaš. Tudi plačevanje računov bo tako bolj zabavno.

Utišaj radio

Morda se tega sploh ne spomniš več, a bili so časi, ko ni bilo prenosnih telefonov, računalnikov in vse je bilo čudovito. Tudi, če je sedaj vse drugače, se včasih odmakni od zunanjega sveta. Za uro ali dve ugasni radio, izklopi telefon in pozabi na računalnik. Živi tu in zdaj ter se posvetite tistemu, kar je res pomembno.

Preseneti nekoga, ki ga imaš rada

Morda je to sodelavka, prijateljica, soprog, fant. Preseneti jih z drobno pozornostjo in širi ljubezen. Počutili se bodo bolje, prav tako boš boljše volje tudi ti. Saj veš, ljubezen osrečuje, ko jo prejemaš in ko jo dajaš. Tisti nasmeh na obrazu povsem dovolj pove.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte