Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Na masažo vsaj dvakrat mesečno

Masaže si ne privoščite samo ob posebnih priložnostih, ampak večkrat na mesec.

28.10.2015 ob 11:30

shutterstock_130217537.jpg

Mnogi se masaži prepustijo le občasno, nekateri le nekajkrat na leto, a športna maserka Alida Platiše pravi, da bi se morali na tak način sproščati mesečno. Današnji tempo vsakdana namreč zelo slabo vpliva na zdravje, držo in tudi razpoloženje.


Že slediš Mični na Facebooku?

Ves čas se govori o zdravi prehrani in redni telovadbi, a le malokrat slišimo, kako pomembno je sproščanje in umik stresu. Masaža je odlična rešitev za zbistritev glave, prebuditev telesa in odklop od dnevnega kaosa. Ravno zato maserka priporoča, da bi si masažo privoščili enkrat tedensko ali vsaj dvakrat mesečno. "Človek si mora za sebe vzeti čas in sebe imeti najraje. Moj moto je vedno: najprej zdravje, potem vse ostalo."

shutterstock_84705352.jpg

Sogovornica redno masažo še posebej priporoča tistim, ki vsak dan več ur sedijo za računalnikom, saj imajo skoraj zagotovo razbolel vratni del hrbtenice.

"Danes, ko je stres za vsakim korakom, ko je življenje tako tempirano, je masaža pravzaprav nujno zlo. Pri masaži naredimo v prvi vrsti hiperemijo, to je povečan dotok krvi v tkiva(segrevanje), potem zmehčamo mišice. S tem odpravimo bolečine, saj bolečina nastane iz skrčene mišice, pospešimo pretok limfe in s tem odpadnih snovi iz telesa, ter poskrbimo za sproščanje organizma, s tem pa utrjujemo svoje zdravje."

Masažo si lahko seveda omislite tudi doma, s pomočjo partnerja, pri čemer maserka svetuje, kakšno olje je najboljše: "Na trgu je ogromno ponudbe, vendar jaz priporočam mandljevo, kokosovo in arganovo olje, vsa morajo biti hladno stiskana. Več kot je dodatkov, večja možnost je za alergije."

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte