Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Pandemija je potencirala naše strahove. Česa se najbolj bojimo?

V času pandemije smo razvili marsikatere strahove, intenzivnost strahu pa še potencirali.

11.3.2022 ob 6:21 | Foto: Koldunova_Anna/Getty Images | Avtor: E.N.

Pandemija je potencirala naše strahove. Česa se najbolj bojimo?

Britanska raziskava, ki jo je izvedla družba Perspectus Global in je vključevala 1500 naključno izbranih odraslih, je ugotovila, da smo si v zadnjem obdobju nakopali kar nekaj eksistencialnih težav.

Kar 41 odstotkov vprašanih je potožilo, da se v svojem telesu počutijo veliko manj udobno, kot pred pandemijo. Še več, 43 odstotkov sodelujočih v raziskavi je prepričanih, da so izgubili del svoje osebnosti, svoj šarm in se zaman trudijo, da bi ga pridobili nazaj.

Družbena nervoza in strah pred seksom

38 odstotkov vprašanih se spopada z družbeno nervozo, težko se vključijo v družbo in se nasploh raje izogibajo socialnim stikom. Rezultati raziskave pa nakazujejo, da nas je strah postalo tudi spolnih odnosov. Kar 22 odstotkov anketirancev je namreč potožilo, da imajo težave navezati romantične stike.

Negotovi časi so s seboj prinesli mnoge strahove. Že obstoječe pa so še potencirali. 24 odstotkov Britancev ima težave ponovno vzpostaviti odnose celo s starimi prijatelji. Raziskava je pokazala, da se je povečala tudi anksioznost v pred pandemijo precej običajnih situacijah.

Več kot 30 odstotkov vprašanih ima po pandemiji težave se predstaviti novim osebam. 28 odstotkov doživlja paniko pri vkrcavanju na letalo, čeprav se jim prej to ni dogajalo. Ravno toliko odstotkov nikakor ne more sproščeno plesati na zabavi.

Strah v službi in nesamouresničitev

Tudi v službi se soočamo s težavami. 27 odstotkov, ki s tem nekoč niso imeli težav, danes le s težavo opravi prezentacijo na delu. Dobrih 60 odstotkov pa je prepričanih, da v službi ne morejo doseči želenih ciljev in se samouresničiti do te mere, kot so bili vajeni pred pandemijo.

Da ne bomo le naštevali statistike. Namen tega članka ni dodaten preplah. Želimo ti le sporočiti, da če se tudi sama v teh časih spopadaš z različno neprijetnimi situacijami in stiskami, v njih nisi sama.

Kot pravijo strokovnjaki za zgoraj omenjeni portal, se moramo s strahovi soočiti postopoma in verjeti, da bodo ti minili. Predvsem pa moramo biti v teh časih do sebe in drugih bolj nežni ter empatični.

Preberite še: To je najbolj inteligentna članica britanske kraljeve družine, pravi študija

Morda vas zanima tudi: Bivša o grozi v razmerju s princem Harryjem: Nevzdržno je bilo


oddajte komentar

preberite tudi

7 stvari, ki se zgodijo pred prevaro (v vsaki zvezi!)

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

ne spreglejte