Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Številke 5, 3 in 1 bodo prinesle srečo v službo

Le kaj bi te tri številke pomenile?

17.5.2017 ob 12:50

racunalnik_shutterstock_242144377.jpg

Radi hodite v službo ali zavidate tistim, ki so zadovoljstvo našli v svojem delu? Ker v službi preživimo velik del dneva, je dobro da si delovno okolje naredimo čim bolj prijetno, se razumemo s sodelavci in se vsako jutro dobre volje odpravimo od doma. Morda to ni povsod mogoče, a veliko lahko naredimo tudi sami.

Po številnih raziskavah se odstotek tistih, ki uživajo v svojem delu giblje med 10 in 15, kar je zaskrbljujoče. Zato bo najbolje, da se nekaj preprostih tehnik, s katerimi si lahko izboljšamo dan v službi, naučimo čim prej.

Pri tem nam bodo pomagale številke 5, 3 in 1, pravi ameriška psihologinja Shilagh Mirgain.

Pet minutna meditacija

»Najverjetneje najbolj pomembna številka je 5. In sicer petminutna meditacija, ki jo izvajamo prav vsak dan,« pravi psihologinja. Pri tem pa dodaja, da za meditacijo ne potrebujemo večmesečnega treninga, temveč se le osredotočimo na svoje dihanje. »Z mislimi smo osredotočeni le na dihanje in ko nam misli odtavajo, se zopet poglobimo na dihanje. S tem naše misli treniramo na fokusiranje,« svetuje strokovnjakinja. Pet minut meditacije pripomore k temu, da se umirimo, da upočasnimo misli in možgane razbremenimo stresa.

Zapišite tri dobre stvari, ki so se vam zgodile

Osrečite se lahko z zelo preprostimi koraki, svoje razpoloženje lahko privzdignete tako, da se osredotočite na tri dobre stvari, ki so se vam zgodile v dnevu. »Raziskave kažejo, da so ljudje že po tednu dni zapisovanja dobrih stvari, bolj srečni,« pravi psihologinja. S tem, ko si zapisujemo dobre stvari, bomo naše možgane navadili, da se bomo bolj osredotočali na pozitivne dogodke, negativne pa sčasoma popolnoma ignorirali.

Naredite eno prijazno gesto

»Ko smo radodarni do drugih ljudi, ne osrečujemo le njih, temveč tudi sebe,« pravi psihologinja. Radodarnost pa vodi še dlje. Ko smo prijazni do drugih, nam ti vračajo prijaznost, se raje družijo z nami in smo z njimi več v kontaktu. »Pozitivna psihologija je lahko bližnjica do boljšega življenja,« pravi Mirgainova.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Starost, pri kateri ženske najlažje doživijo orgazem

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

ne spreglejte