Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Osem tipov šefa, kakšen je vaš?

Zagotovo se boste v določeni točki kariere srečali s katerim od njih.

4.3.2017 ob 6:17

sef.jpg

Čaka vas nova služba. Čeprav ste še tako samozavestni, v noči pred usodnim jutrom najbrž skoraj ne boste zatisnili očesa. Za urejanje boste zjutraj potrebovali uro več, kot sicer. Ne samo, da bi zakrili posledice neprespane noči temveč tudi, da bi kar najbolj očarali kolege in seveda šefa. Prvi vtis, ki ga boste pri njemu pustili, je pomemben. Pomembno je tudi, kako se do njega obnašati vsak dan in seveda, kaj lahko vi pričakujete od njega. Boste lahko sporočeni, skoraj prijateljski ali bo vajin odnos tog in strogo posloven? Odvisno od tega, v katero kategorijo sodi. Že po prvem pogovoru ga boste lahko umestili v katero od sledečih in se temu primerno vedli.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku. 

Najboljši prijatelj

Ta je na prvi pogled prijeten, a kaj kmalu se bo izkazalo, da je v odnos z njim treba vlagati veliko čustvene energije. Prijateljski odnos namreč vključuje neobvezna druženja izven službenih ur in preden se boste dodobra zavedali, bo o vašem življenju vedel preveč. Tako kot vi o njegovem, kar ne bo vedno ravno prijetno.

Nepredvidljivi šef

Najbolj strašljiv. Vsako soočenje z njim dodobra načne živce. Nikoli namreč ni mogoče predvideti, kakšne volje bo prišel v službo in kako se bo obnašal do podrejenih. Enkrat ga bo nedokončan projekt spravil na rob pameti, drugič bo spodbujal z motivacijskim govorom, enkrat bo svojo ekipo po zaključku delavnika povabil na pijačo, drugič bo do osmih zvečer predaval o novi strategiji podjetja. Pri njem je res nemogoče vedeti, kaj pričakovati. 

Ignorantski šef

Ne glede na to, kako močno se trudite, koliko nadur imate in kako briljantne so vaše ideje, vedno vam daja občutek, da ste nepomembni in to je še kako frustrirajoče. Na sestankih ne boste prišli do besede in nikoli vam ne bo pripisal nikakršnih zaslug. Ljudje s takšnim šefom ne delajo za podjetje. Oni delajo za (in tudi namesto) svojega šefa.

Diktator

Je predvidljiv in lahko mu je ustreči. Delati morate zgolj tisto, kar ukaže. Naj postavlja še tako nemogoče zahteve, pomembno je, da samo kimate in ubogate. Vaše mnenje ne šteje, zadržite ga zase.

Zagreti šef

Skupinsko kegljanje, enake majice, čepice, team bulidnigi. Šef, ki spoštuje svoje delo, živi za organizacijo in podrejene. In spoštuje sebe. Prav takšno predanost podjetju in njemu samemu pričakuje od svojih podrejenih. Zasebnega življenja nima in tudi vaši vikend načrti zanj ne bodo izgovor, če vas je povabil na službeni piknik.

Javkajoči šef

Kaj je huje, kot delati z nekom, ki s svojim tarnanjem in jadikovanjem vselej širi negativno energijo? Imeti takšnega šefa. Če lahko sodelavki obrnete hrbet, boste njega morali poslušati. Negativna energije je nalezljiva in domov se boste vselej vračali slabe volje.

Dinamični šef

Ta je med podrejenimi najbolj priljubljen. Običajno ga sploh ni v službi, kadar se prikaže, ga je na kratkem sestanku videti zgolj za nekaj minut. Vedno je v gibanju, pride in odide kadar se mu zahoče, videti je, kot da ne dela ničesar, a v resnici on ne dela več, temveč pametneje. Če nameravate biti šef, stremite k temu, da boste takšni nekoč tudi sami.

Tisti, ki je pustil pečat

V življenju vsakega je šef, ki je nanj naredil močan vtis. Šef, na katerega se velikokrat spomni, mu pošilja zasebno elektronsko pošto in ga vpraša po družini. Bil je res najboljši. Ob njemu bi zlahka preživeli celo kariero. Na žalost so se vajine poslovne poti razšle, na srečo pa ste bili ob njem deležni neprecenljive življenjske lekcije.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte