Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kaj storiti, ko ti med dopustom šef pošilja pošto

Določene službene situacije nimajo enoznačnega odgovora.

8.6.2016 ob 8:25

delo_shutterstock_316584590.jpg

Uspešna ameriška podjetnica in avtorica knjige #Girlboss Sophia Amoruso se je v svoji karieri znašla v številnih situacijah, ki pa jih je več kot očitno znala obvladati. V svojem pisanju sedaj izkušnje predaja naprej, marsikatera od njih pa lahko pomaga tudi vam.

Šef mi med mojim dopustom pošilja elektronska sporočila. Mu moram odgovoriti?

Amorusova odgovarja, da je vse odvisno od tega, kakšno delo opravljamo. Če delamo od 8. do 16. in smo plačani glede na urno postavko, potem odgovor na pošto zagotovo ni potreben. Če pa delamo na projektu in imamo določeno odgovornost, je verjetno zelo pametno, da vsake toliko preverimo maile. Morda ste ravno vi tista oseba, ki edina lahko reši nastali problem. V takšnem primeru je odziv na prejeto pošto na mestu. Če pa boste odzivni za vsako banalno stran, boste šefa navadili, da vam lahko piše kadarkoli se spomni.

V službi sodelujem s kolegi, a sama naredim največ dela. Kako bom za to dobila zasluge ali pohvalo?

Sophia Amoruso pravi, da ne boste. »Si ena izmed tistih ljudi!« Timsko delo ne bo vedno razdeljeno enakopravno, to seveda veste že iz šole. Izredno dobrodošla veščina pri delovanju v skupini je netekmovalnost med kolegi. Če ste tako dobri pri drugih stvareh, ki jih počnete samostojno, bo to zagotovo opaženo in na koncu boste zmagovalka.

delo_shutterstock_267584456.jpg

V naših pisarnah vsi kosijo za mizo. Skrbi me, da bom kaznovana, če si bom vzela premor in odšla na malico.

Zagotovo morate na malico! In to izven pisarne. Številni ljudje so preveč leni, da bi odšli iz pisarne ali pa so preprosto preveč zasuti z delom. Oziroma bolje rečeno slabo organizirani. Če vam uspe razporediti svoje delo tako, da vam ostane čas za malico, si jo brez slabe vesti privoščite. Če bi bili za nekaj tako človeškega kaznovani, ste pri napačnem delodajalcu.

V službi sem napredovala, a o povišici nobene besede. Je to normalno? Naj grem do vodje in vprašam za dvig plače?

Po mnenju Sophie Amoruso in vsakega logično razmišljujočega človeka to ni normalno. S svojim šefom bi se morali pogovoriti, kakšno plačo si želite oziroma se vam zdi primerna glede na vašo odgovornost. Očitno ste vredni zaupanja, če ste bili povišani. Zato bo zagotovo razmislil o tem, da vam poviša plačo.

delo_shutterstock_329231378.jpg

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte