Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Iz prve roke: Štiri lastnosti za uspešen kanal na YouTubu

Nika Erčulj je ena najuspešnejših slovenskih youtuberk, ki s svojimi videi osvaja prek slovenskih meja, spremlja pa jo več kot 325 tisoč ljudi. Z nami je delila nekaj nasvetov za uspešen kanal na YouTubu.

29.9.2017 ob 4:55

nika_youtube_micna.JPG

Pred kratkim je pred Mičnin Modni objektiv stopila Nika Erčulj, uspešna domača youtuberka, ki se preživlja z objavljanjem posnetkov na tem priljubljenem omrežju. Danes 19-letna podjetnica ima samo na YouTubu več kot 325 tisoč naročnikov, medtem ko jo na Instagramu spremlja skoraj 53 tisoč sledilcev. Večina teh prihaja iz Amerike in Anglije, njene posnetke, ki jih snema v angleščini, pa gledajo tudi v vseh drugih državah po svetu.

Hobi, ki je prerastel v kariero in glavni vir dohodkov 

Gospodična, ki je z objavljanjem posnetkov začela že v osnovni šoli, je danes iz hobija oblikovala čisto pravo kariero, saj sodeluje s številnimi – predvsem tujimi – podjetji, kar pomeni, da z YouTubom tudi lepo zasluži.

Čeprav še sama ne ve točno, kako ji je uspelo, da je njen kanal postal viralen že v nekaj mesecih od začetka objavljanja – takrat ji je bilo komaj 16 let – pa nam je zaupala nekaj lastnosti, s katerimi lahko postavite uspešen kanal na tej priljubljeni zakladnici videoposnetkov. 

Nikin ključ do kanala, kamor se bodo ljudje vračali: 

  1. Ljudje imajo radi pozitivo! Nekateri youtuberji s to pozitivnostjo sicer že kar malo pretiravajo, kar lahko hitro izpade narejeno in umetno. A dejstvo je, da na YouTube pridemo po neko sprostitev, želimo pogledati kaj zanimivega in zabavnega in ljudje, ki jih gledamo, so prijetnejši, če so pozitivci.
  1. Ne pozabite na pristnost! Gledalci zelo hitro vidijo, če igraš in se pretvarjaš, da si drugačen kot v resnici. In če nameravaš posnetke objavljati dolgo, boš zelo težko tako dolgo igral in skrival svoj pravi obraz. Pristen nastop je zato ključen za to, da vam ljudje verjamejo in jim ostanete pri srcu.

 

  1. Mora ti biti udobno. Na YouTubu z neznanci deliš veliko več kot drugi. Seveda se lahko sam odločiš, koliko boš delil, a vseeno ljudi spustiš v svoje življenje. To ti mora biti ok in vedeti moraš, kje so meje. Sama sem jih našla tako, da sem jih prestopila.

 

  1. Motivacija, motivacija! Naj bo hobi ali služba, moraš biti motiviran in discipliniran. Nihče te namreč ne bo preganjal, da moraš it snemat, montirat in objavljat. To moraš vedeti sam in le tako vzdržuješ redne objave.

Besedilo in fotografije: Maja Fister

Video: YouTube/Nika Erčulj


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte