Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Malenkosti, ki te bodo obvarovale pred praznično izgorelostjo

Da bodo bližajoči prazniki res samo prijetni in čudoviti.

14.12.2017 ob 6:10

prazniki_micna.jpg

Prihajajo prazniki. Največji v letu. Tisti, ki se jih sicer veselimo in malo tudi bojimo. Priprave nanje so obsežne, zabavati goste ni vedno lahko, tu je nešteto opravil in na koncu se vam zdi, da so dnevi, ki naj bi bili lepi, eno samo mučenje.

Da tudi letos ne bi povsem izgoreli, si poglejte nekaj preprostih načinov, s pomočjo katerih bo vse veliko lažje, praznični dnevi pa zato prijetnejši.

Najemite čistilni servis

Ali v predpraznično čiščenje doma vključite so družino. Zakaj bi morali medtem, ko drugi uživajo, vse postoriti sami? V dneh pred norijo vsaka, tudi plačljiva pomoč, pride prav.

Skrbite za zdravo hrano

Prazniki so idealna priložnost za velike ali manjše pregrehe, pa vendar naj bo vsaj en dnevni obrok zdrav. Ter si med glavnimi jedmi včasih namesto potice privoščite mandarino ali jabolko.

Odlična ideja je smoothie za zajtrk. Antioksidanti, ki jih boste z njim vnesli v telo, so izjemni borci proti prostim radikalom in pomagajo tudi pri blaženju stresa.

Zagotovite, da bo vsak lahko poskrbel zase

Seveda si želite, da bi se gostje pri vas kar najbolje počutili. A to ne pomeni, da jim morate vse prinesti v naročje.

Zato poskrbite, da si bodo čim več lahko postregli sami. Prigrizki naj bodo povsod po stanovanju na voljo v ličnih posodicah, prav tako sadje, hladilnik založite s pijačami, skuhajte več kave, ki si jo lahko nalijejo sami, prtički, krožniki, pribor in podobno naj bodo vedno na dosegu rok. Zakaj bi se s strežbo mučili vi, če večino lahko dobijo sami.

Zagotovite si kotiček za sproščanje

V prazničnih dneh običajno sploh ne pomislite, da bi se popoldne zatekli v spalnico. A zakaj si ne bi tudi tedaj privoščili popoldanskega počitka ali nekaj vaj joge v miru in tišini? Tam, kjer vas nihče ne bo motil. Kajti, saj veste, fizično razvajanje prinaša tudi psihično dobrobit.

Ne pretiravajte z okraski

Namesto, da bi v božične barve odeli vse prostore in tako očarali goste, ravnajte po pameti in okrašujte strateško. Osredotočite se na tri predele doma.

Glavno je nedvomno božično drevo v središčnem prostoru. Odveč ne bo tudi kakšna lepa božična zvezda.

Nato bodite pozorni na mize: odenite jih v lepe prte, v steklene vaze pa nasujte okraske (manjše krogljice, pobarvane storže, orehe in podobno) ter jih položite na mizice in mize.

Ter ne pozabite na venček. Obesite ga vhodna vrata, od koder bo pozdravil vaše obiskovalce. Lahko pa z njimi okrasite tudi notranja vrata. To bo več kot dovolj za pravo praznično vzdušje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte