Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ljubljana je dobila prvo mačjo kavarno

V prvem mačjem caffeju pri nas vam bo družbo delalo pet mačk.

25.2.2015 ob 11:00

Cat-caffe-PRESS-04.jpg

Potem ko se je po svetu odprlo že kar nekaj kavarn, kjer so mačke povsem glavne, smo svojo prvo mačjo kavarno končno dobili tudi v Ljubljani. Cat Caffe Ljubljana svoja vrata slavnostno odpira danes na Prulah, natančneje na Hrenovi ulici 19.

Ljubitelja živali Robert Sankovič in Tina Piskač Sedej sta se za odprtje mačje kavarne odločila, da bi na tak način mačke približala ljudem, ki jih še ne poznajo ali jih iz različnih razlogov ne morejo imeti doma. "Zavedamo se, da je v mestu težko najeti stanovanja, ki dopuščajo živali, ter stroškov in odgovornosti, ki nastanejo s hišnimi ljubljenčki, zato je naša kavarna kot nalašč za vse ljubitelje mačk in tiste, ki jih boste še vzljubili," je pojasnila Tina.

Cat-caffe-PRESS-02.jpg

Lokal, ki sprejme 25 gostov, je z opremo sicer povsem prilagojen mačjim potrebam, saj so mačke stalni prebivalci kavarne: "Tukaj spijo, jejo, se igrajo in zabavajo. To je njihov dom. Naredili smo jim stenski poligon in zanje oblazinili veliko pohištva, igrala pa so izdelana in postavljena tako, da se lahko mačke kadarkoli umaknejo, ko želijo malo miru."

V kavarni vas bo vsak dan pozdravilo pet mačk, ki so se v kavarni že povsem udomačile in se naučile, kako sprejemati goste. A vseeno obstajajo določena pravila obnašanja, ki jih mora upoštevati vsak obiskovalec. V kavarni torej velja sledeči bonton:

Cat-caffe-PRESS-05.jpg
  • Mačke nikoli ne vleci za rep, ušesa ali dlako.
  • Ne zbujaj mačke, ko spi. Lahko pa se z njo fotografiraš.
  • Mačk ne dvigujte, razen, če vam sama skoči v naročje.
  • Fotografije so zelo zaželjene, vendar brez bliskvice.
  • Mačk ni dovoljeno hraniti.
  • Pazite na hrup v prostoru.

Seveda pa mačke ne prevzemajo odgovornosti za morebitne praske, ob vstopu v kavarno pa si morajo gostje najprej razkužiti roke, da se tako ohranja higiena.

Mačja kavarna bo odprta vsak dan; od ponedeljka do sobote od 9. do 21. ure, ter ob nedeljah od 10. do 16. ure.

Avtorica: B. G.

Foto: Cat Caffe Ljubljana


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte