Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Lea Sirk razkrila trenutek, ko je v življenju res rekla "Hvala, ne!"

Ne boste verjeli, kakšni priložnosti je Lea Sirk v resničnem življenju rekla Hvala, ne!

10.5.2018 ob 10:34

lea_sirk_2018.jpg

Ta teden mineva v znamenju evrovizijskega tekmovanja za najboljšo skladbo, v boju za laskavi naslov pa se poteguje tudi prikupno odštekana Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne.

Lahko bi rekli, da je besedilo pesmi energični pevki pisano na kožo, na novinarski konferenci na Portugalskem pa je Lea celo razkrila, kdaj je v življenju naletela na situacijo, ko je morala reči Hvala, ne. Izpostavila je predvsem naslednji dogodek, ki je močno zaznamoval njeno življenje.

Ker se je šolala za profesionalno flavtistko, se je pred leti prijavila na več avdicij, z namenom, da bi zasedla mesto prve flavtistke v orkestrski zasedbi.

Kmalu so jo v svoje vrste povabili v finski operi, kjer bi lahko zasedla to cenjeno mesto z odličnim plačilom, a Lea se je odločila, da si na Finskem nikakor ne želi ostati, zato je izrekla pogumen Hvala, ne in se vrnila v Slovenijo. Sedaj tu poučuje v lastni glasbeni šoli in v delu, kot pravi, nadvse uživa.

Oglejte si video, v katerem Lea spregovori o tej življenjski situaciji (od 13. minute dalje):

Ob visoki glasbeni izobrazbi in izkušnjah pa Lea ni novinka niti na evrovizijskih odrih. Na izboru za pesem Evrovizije bo namreč letos nastopila že tretjič.

Seveda prvič v glavni vlogi, sicer pa se je izbora že dvakrat udeležila kot spremljevalna vokalistka. Pravi, da je bila slednja naloga težja, saj je takrat morala upoštevati navodila vodilnih v ekipi ter podpirati glavnega nastopajočega, letos pa si lahko privošči malo več svobode.

A post shared by Lea Sirk (@leasirk) on

V Lizboni na Portugalskem, kjer je že skoraj dva tedna, Lea sicer trdo dela. Naporni intervjuji, vaje in tonski preizkusi zahtevajo veliko časa in energije, kljub natrpanemu urniku pa je simpatični pevki zaenkrat že uspelo navdušiti evrovizijske medije, ki so nad njeno sproščenostjo naravnost navdušeni.

Nekaj prostih uric, ki si jih je uspela utrgati med napornim tempom, je izkoristila tudi za raziskovanje portugalske prestolnice, ki jo je popolnoma prevzela. Kako je uživala med odkrivanjem Lizbone, si lahko ogledaš v videu:

Lizbono je Lea sicer obiskala že marca, ko je tam snemala predstavitveni video. Pravi, da ima mesto podobno energijo kot Slovenija, presenečena pa je bila nad izredno prijaznostjo in iskrenimi nasmehi domačinov.

Naučila se je tudi že nekaj portugalskih besed, s svojo pristno izgovorjavo pa je navdušila tudi z interpretacijo lanske zmagovalne pesmi Amar Pelos Dois, s katero se je predstavila na odru v ESC Village-u.

A post shared by Lea Sirk (@leasirk) on

Ne dvomimo, da bo Lea Sirk z nastopom na Evroviziji 2018 navdušila, pri tem pa ji bodo polega odličnega vokala, ki ga ima, pomagale tudi plesalke, obleka oblikovalca Davida Hojnika in seveda njeni prepoznavni roza lasje.

Foto: Ana Gregorič, Instagram
Pripravila: E.N.

NE SPREGLEJTE ŠE // ODLIČNA A CAPPELLA VERZIJA PESMI LEE SIRK HVALA, NE! (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

15 neprecenljivih resnic iz 15-letnega zakona

V razmislek: Vse to boste pogrešali, ko ne boste več samski

Na koncu sem jokala pod prho (izpovedi žensk, ki so s seksom čakale do poroke)

ne spreglejte