Korenčkova juha s koriandrom in kokosovim mlekom

Sezonsko, sveže in zdravo.

6.12.2016 ob 9:44

organic_garden.jpg

Kaj je boljšega kot sezonsko, sveže in zdravo? Ekipa Organic Garden, ki je pred kratkim v centru prestolnice odprla svojo prvo poslovalnico, je vsem ljubiteljem ubranih kulinaričnih zgodb pripravila tudi recept, ki ga boste z veseljem preizkusile.

Korenčkova juha s koriandrom in kokosovim mlekom

Sestavine za dve osebi:

  • nekaj žlic olivnega olja
  • tri večje rdeče čebule, narezane na tanke lističe
  • dve žlički koriandra v zrnu
  • tri stoke česna, narezane na tanke lističe
  • dva večja krompirja, narezanega na tanke kolobarje
  • dobre pol kilograma rdečega korenja, narezanega na enakomerne kolobarje
  • liter zelenjavne osnove ali vode
  • eno pločevinko kokosovega mleka
  • sol

Postopek:

Olivno olje nežno segrejemo in mu dodamo čebulo. Pražimo toliko časa, da se lepo karamelizira in porjavi, nato solimo. Dodamo koriander v zrnu in česen ter mešamo in pražimo, da česen zadiši. Dodamo krompir in korenje, dobro premešamo in še malo prepražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo ali vodo, toliko, da prekrijemo površino sestavin. Na srednjem ognju kuhamo toliko časa, da se krompir in korenje skuhata. Sestavine do kremastega zmiksamo v blenderju ter dodamo še kokosovo mleko. Če je juha pregosta, jo za koncu zalijemo še z nekaj osnove ali vode in po potrebi še solimo.

Namig: za intenzivnejši okus lahko korenje spečemo tudi v pečici

Avtor in foto: Organic Garden


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)