Kokice v drugačni preobleki

Namesto s soljo jim okus izboljšajte s čim bolj naravno marmelado iz robidnic.

16.9.2015 ob 10:00

kokiceshutterstock_147331205.jpg

Kokice nedvomno veljajo za enega najbolj priljubljenih prigrizkov. In prav je tako saj so tiste, ki jih v ponvi pripravite doma, polne vitaminov in vlaknin ter jih zato uvrščamo v kategorijo zdravih prigrizkov.

Že slediš Mični na Facebooku?

Ker pa ste se običajnih, malce posoljenih morda že naveličali, vam ponujamo recept za takšne, ki vas bodo zapeljale z drugačno barvo in novim okusom.

Kaj pa zanje potrebujete?

•    Marmelado iz robidnic. Lahko tudi iz drugih sadežev, zaželeno pa je, da je čim bolj intenzivne barve.  Najboljša bo domača, če pa je nimate, v trgovini poiščite takšno, s čim manj dodatki;
•    manjšo skodelico in žlico;
•    malce vode;
•    koruzo za kokice;
•    olivno olje;
•    ponev za pripravo kokic;
•    posodo, kamor boste pečene kokice stresli.

Postopek

1.    V manjšo skodelico dajte pet velikih žlic marmelade.
2.    Razredčite jo s petimi žicami vode.
3.    Dobro zmešajte da bo dobila teksturo sirupa.
4.    Če je pregosta, dodajte še malce vode.
5.    Kot običajno na olivnem olju specite koruzo.
6.    Še tople kokice stresite v pripravljeno posodo in jih prelijte s sirupom.
7.    Pomešajte in počakajte, se sladka tekočina nekoliko vpije.

Uporaba

Izberite film in ob njem uživajte v okusu in barvi drugačnih kokic. Kakšna vlažna krpa, v katero si boste na koncu obrisali roke, pa najbrž ne bo odveč.

 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)