Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Ko z burgerjem narediš tudi dobro delo

Odlična akcija za ljubitelje burgerjev in tiste, ki jim ni mar.

27.8.2017 ob 5:15

hood2_mansja.jpg

Pri najljubšem prodajalcu burgerjev izberite burger z oznako Dobrodelni burger in 1 evro od vašega nakupa bo prodajalec namenil za dober namen eni od izbranih nevladnih organizacij. No, v resnici boste denar za dober namen podarili kupci, ki se boste odločili za enega od dobrodelnih burgerjev.

Akcija dobrodelni burgerji, ki jo vodi in koordinira CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, je cause marketing akcija, je akcija za dober namen. 5 ljubljanskih ponudnikov burgerjev bo med 28. avgustom in 10. septembrom prodajalo posebej za ta namen skreirane burgerje, ki niso v njihovi obstoječi ponudbi, in donirali 1 evro od vsakega prodanega burgerja izbrani nevladni organizaciji. No, v resnici bodo denar donirali kupci, ki se bodo odločili za nakup dobrodelnega burgerja.

Namen takšnih akcij ima vsekakor več poudarkov, pravi Uroš Bonšek iz CNVOS. Poleg tega, da se za delovanje programov nevladnih organizacij zbere prepotreben denar, je eden od poglavitnih ciljev ta, da se skozi takšne akcije pokaže, da imajo podjetja in nevladne organizacije, za katere se zdi na prvi pogled, da so dostikrat na nasprotnih bregovih, veliko skupnega. Še posebej se to pokaže, ko gre za dobre namene in za izmenjavo specifičnih znanj, izkušenj … S takšnimi akcijami na CNVOS spodbujamo tako podjetja kot nevladne organizacije k še pogostejšemu sodelovanju; in verjamemo, da bodo rezultati dobri in da bodo na koncu tudi vsi nekaj odnesli od tega, tako finančno kot izkušenjsko.

Majmun2_manjsa.jpg

V akciji Dobrodelni burgerji sodeluje pet ljubljanskih ponudnikov burgerjev na osmih lokacijah

Lars & Sven Burgers s košarkarskim burgerjem Pick ’n Roll, s katerim bodo sredstva zbirali za Zvezo paraplegikov Slovenije, za njihov program košarke na vozičkih. Tabay Brothers bosta z Ekstaza burgerjem denar zbirala za društvo ProstoRož, ki bo za ta namen obnovil in po novih standardih prilagodil eno zavrženih kovinskih igral ter ga vrnil na eno od otroških igrišč.

V akciji sodeluje tudi Kavarna Tiskarna z burgerjem Luigijem, zbrani denar bodo podarili Zvezi Sožitje, ki bo uporabnike dnevnega centra, ljudi s posebnimi potrebami, peljala na njihov sploh prvi skupni izlet. Akciji se je pridružil tudi Hood Burger, ki bo z La Boca steak sendvičem zbiral sredstva za Ultrazvočno društvo. To bo z zbranim denarjem kupilo prepotrebno ogrevano posteljico za novorojenčke in jo podarilo ljubljanski porodnišnici. V akciji sodeluje tudi restavracija Majmun, ki bo s Savcem zbirala sredstva za delovanje Ambulante Pro bono (ambulanta se nahaja v soseski Savsko naselje), zbrani denar bodo podarili eni od ustanoviteljic ambulante, to je Slovenski filantropiji.

Organizatorji, ponudniki burgerjev in nevladne organizacije verjamejo, da se bodo teh 14 dni, kolikor traja akcija Dobrodelni burgerji, ljubitelji burgerjev večinoma odločali za v ta namen skreirane burgerje in tako pripomogli in pomagali, da se za programe nevladnih organizacij zbere čim več denarja. Pomagal pa bo tudi vsak dober glas ali fotografija na družbenih omrežjih, podprta z #dobrodelniburgerji in seveda … ne spreglejte maskote akcije, dobrodelnega Burgija, ki je je delo oblikovalke Teja Kleč.

dobrodelni.jpg

Slastni in dobrodelni burgerji:

HOOD BURGER
La Boca steak sandwich (uležana goveja rebrca, mladi sir, salsa chimichurri, domača štručka)

MAJMUN:
Savc burger (govedina, provolone sir, lardo in hišna omaka)

TABAY BROTHERS
Ekstaza burger (brioche bombetka, govedina, dimljena bacon omaka, solata, rdeča čebula)

KAVARNA TISKARNA
Luigi burger (govedina, karameliziran češnjevec, mozzarella, mlada špinača, salama cacciatore, majoneza z črnimi olivami)

LARS & SVEN BURGERS
Pick'n Roll burger (natrgana svinjina - pulled pork, šefova solata, kruhova bombetka in hišna bbq omaka)

Torej, dilema kam jutri na kosilo je rešena. In za naslednjih 14 dni prav tako. 


oddajte komentar

preberite tudi

Tri rešitve za tri najpogostejše težave z orgazmom

Nasveti seksologinje za vroč poletni seks

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

ne spreglejte