Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kdo bi jutri praznoval rojstni dan, a bo moral še malo počakati

Zanj bodo smolčki prikrajšani.

28.2.2017 ob 12:00

leap_shutterstock_379774696.jpg

Ker letošnje leto ni prestopno, kot je bilo lansko, ima februar samo 28 dni. Torej bodo vsi tisti, ki so na svet prijokali 29. februarja, ostali brez rojstnega dne.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Smolčki

V anglosaksonskem svetu je 29. februar imenovan leap day, rojene tega dne pa imenujejo leaplings. Pri nas jim pravimo smolčki in imajo celo svoje društvo. Na svetu je približno štiri milijonov takšnih, ki "uradni" rojstni dan praznujejo vsaka štiri leta, v Sloveniji jih je več kot 1300. Po svetu je običaj, da smolčki tri leta zapored praznujejo en dan prej ali en dan kasneje, kot na prestopno leto.

Poglejte, katerim slavnim osebam se bo letos "pravi" rojstni dan izmaknil.

  • Jeffrey Atkins bolj znan pod imenom Ja Rule je reper, pevec in igralec, rojen 29. februarja 1972.
  • V Italiji rojen Antonio Sabato je zaslovel kot model za modno hišo Calvin Klein in se preizkusil tudi v vlogi igralca v seriji General Hospital. Na svet je prijokal na prestopni dan, leta 1972.
  • Mervyn Warren petkratni dobitnik Grammija in 10- kratni nominiranec za to nagrado, uradno praznuje le vsaka štiri leta. Rodil se je leta 1964 in je bil med ustanovnimi člani capella skupine Take 6.
  • Igralec Dennis Farina se je na prestopni dan rodil leta 1944, J. Randy Taraborrelli pisec biografij, ki je med drugim v knjigi povzel življenski poti  Michaela Jacksona in Madonne, je luč sveta ugledal 29. februarja leta 1956.

Še ena zanimivost

Ameriškemu paru Davidu in Louise Estes se je 29. februarja 2012 rodila hčerka Jade. Natanko štiri leta pred tem, 29. februarja 2008, je na svet prijokal njun drugi sin Remington, 29. februarja 2004 pa prvi sin Xavier.

Torej imata kar tri smolčke, mi pa vsem, ki bi praznovali jutri, želimo vse najboljše ne glede na to, kdaj bodo vpihnili svečke ali dvignili kozarce.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

ne spreglejte