Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kava z bučno kremo

Namesto z običajno smetano kavo oplemenite z odlično bučno kremo.

7.10.2015 ob 10:00

shutterstock_323874638.jpg

Nekaj je na menjavi letnih časov. Nekaj magičnega in privlačnega. In ker je prav jesen tista, ki nas razvaja s prenekaterimi darovi, jih nedvomno velja izkoristiti. Tudi buče, ki zorijo po poljih.


Že slediš Mični na Facebooku?

Uporabite jih malce drugače in z njimi oplemenitite okusno kavo, s katero se tako radi pogrejete in okrepčate. Poglejte, kako in presenetite sebe ter svoje goste.

shutterstock_300315248.jpg

Za štiri osebe potrebujete:

  • 400 mililitrov polnomastnega nesladkanega kokosovega mleka,
  • 30 do 40 mililitrov javorjevega sirupa (odvisno, kako sladko kremo si želite),
  • 17 gramov bučnega pireja (v pire pretlačene kuhane buče vrste hokaido ali maslenka),
  • 39 gramov masla (če želite kremo povsem brez mleka uporabite kokosovo maslo),
  • kapljico izvlečka vanilje,  
  • pol žličke cimeta
  • četrtino žličke muškatnega oreščka
  • 450 mililitrov kuhane kave.
shutterstock_118904872.jpg

Priprava:

  1. Kokosovo mleko, javorjev sirup, bučni pire, maslo, vaniljo, cimet in muškatni orešček stresite v blender. Mešajte, da dobite enakomerno zmes.
  2. Preljite jo v posodo in jo približno deset minut segrevajte na pari.
  3. Segreto mešanico znova preljite v blender in mešajte še 10 sekund, da postane čvrsta. Če se ne zgosti, lahko oddate žličko utrjevalca smetane.
  4. Skuhajte kavo.
  5. Kavo nalijte v štiri skodelice in jim dodajte tako pripravljeno kremo, ki jo lahko po želji okrasite še s smetano in naribanim cimetom.
  6. Če kave ne marate, lahko z bučno kremo oplemenitite kakav in si privoščite popolno jesenko razvajanje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj ne morem nehati razmišljati o svojem bivšem? To so pravi razlogi!

'Nedolžno' spogledovanje je lahko škodljivo (in to je razlog, zakaj)

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

ne spreglejte