Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kamenko Kesar: “Moški v družbi neradi priznamo, da nam žene krojijo življenje”

Poroka je eno samo veselje, zakon pa zahteva nemalo čisto pravega zakonskega garanja. In obilico humorja, bi rekel avtor znanega humorističnega bloga Kamenko Kesar, ki je pravkar izdal svojo drugo knjigo Žena ima vedno prav.

25.6.2019 ob 7:59

kamenko_kesar_portretna_naslovna.jpg

Kamenko Kesar, ki nas že leta vsako nedeljo na svojem blogu nasmeji z iskrenimi zgodbami, se v svoji drugi knjigi Žena ima vedno prav loteva intimnih moških skrivnosti in partnerskih pustolovščin (tudi tistih najbolj intimnih) na tako iskren način, da smo ob branju knjige nemalokrat pošteno zardeli, se večkrat pokrili čez glavo in se zraven glasno krohotali.

Srečanje z avtorjem je bilo zato še toliko bolj težko pričakovano, zaslišali smo ga kar na uradni predstavitvi knjige.


Vam je bilo kot moškemu težko dati naslov knjige Žena ima vedno prav?

Ne, ker to velikokrat drži, vsaj pri moji ženi. Pa tudi par prijateljev mi je povedalo, da drži pri njih doma. Več si pa ne bi upal povedati. Javno. (smeh) Vsekakor pa se rad ob tem zabavam.


Je naslov knjige parodija ali neizpodbitna resnica?

Moja ideja je, da se šalim in zabavam ob tem, da moški v družbi neradi priznamo, da nam žene krojijo življenje.


In na katerih področjih vam ga najbolj krojijo?

Tam, kjer smo šibki. Vsak moški je morda šibak na drugem področju in na tistem delu žena prevzame igro ter oddela svoje.

zena_ima_vedno_prav.jpg

V prvih treh tednih ste prodali več kot 750 knjig. Kakšni so prvi odzivi?

V veliki večini so navdušeni nad knjigo. Imam pa dva odziva - moška, seveda - ki se ne strinjata z naslovom. Pravita, da že zaradi naslova knjige ne bosta prebrala.


Kdo torej mislite, da bo knjigo večinoma prebiral? Ženske ali moški?

Upam, da jo bosta prebirala oba skupaj, objeta. In se smejala na lasten račun, verjamem, da se bralci v marsikateri zgodbi prepoznajo, le da redko o teh situacijah odkrito govorimo.  


Vam je katera zgodbica v knjigi še posebej blizu?

Vse zgodbe so mi blizu, ker so iz prve roke. Neprecenljive so mi spontane ženine reakcije, na primer na to, kako si kupujem kopalke. Jaz bi čim bolj takšne, za kakršne ona pravi, da so bedne. Ona bi takšne, ki gredo čim bolj proti tangicam. (smeh) Na koncu sicer zmaga ona, a me potem nikamor s takšnimi kopalkami ne spusti samega. Zabavno mi je vsakič, ko morava priti vsak s svojega hriba in se nekje srečati.

kamenko_kesar_zena_alenka_2.jpg

Je to recept za srečen zakon?

Ne želim dajati nasvetov, rad opišem, kar doživim in kako doživim, ter pustim bralcu, da iz tega potegne svoje zaključke.


To je vaša druga knjiga po knjigi Mene ne bo noben jebo. Je morda v načrtu tudi tretja?

Je. Vemo že, kakšna bo tretja knjiga, a še ne smem povedati. Naj bo zdaj v ospredju ta. Vsekakor se bom še bolj razdelano lotil odnosov med moškimi in ženskami. Približno čez eno leto jo lahko pričakujete.


Pripravila: S. M.
Foto: Adrema

Preberite še: Tri knjige, v katere smo se zaljubili meseca marca ali pa Osem močnih misli iz knjige Tišina v času hrupa (morate jo prebrati)

Priporočamo tudi: Tri knjige, ki so se dotaknile našega srca meseca maja


oddajte komentar

preberite tudi

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

12 seksualnih tipov: kateri ste vi in kakšen je vaš popoln partner?

7 manj znanih (a neprecenljivih) prednosti samskega stanu

ne spreglejte