Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako to jesen na čim bolj varen oddih?

Zadnje leto in pol nas je naučilo, da potovanja niso tako samoumevna, kot se nam je zdelo prej.

3.9.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: E. N.

Kako to jesen na čim bolj varen oddih?

Brezskrbni dnevi na morju se počasi zaključujejo, koronske številke zopet naraščajo in kar groza nas je ob misli, da nas zopet čaka turobno in upočasnjeno življenje doma. Kakšni ukrepi nas čakajo v jeseni, sicer še ni znano, če bo le mogoče, pa bi si marsikdo tudi v hladnejših mesecih vsaj za kakšen teden želeli odpotovati v tujino. Seveda svetujemo, da se v vsakem primeru držiš ukrepov, ki bodo takrat veljali, poiskali pa smo tudi nekaj nasvetov, kako varneje potovati, če bo to mogoče.

Privošči si road trip

Potovanje z letalom je v teh časih malce bolj zapleteno, zato je lažje potovati z avtom. Priporočamo ti, da si oddaljene kraje na tvoji listi želja prihraniš za kasneje, to jesen pa izkoristiš za čudovit road trip. Tako bo tvoja pot popolnoma v tvoji kontroli, hkrati pa ne boš tvegala, da se okužiš ob uporabi javnega prevoza. Prav tako se lahko vedno obrneš v smer proti domu, če bi se razmere zaostrile in ne tvegaš izgubljenega denarja ob morebitni odpovedi leta.

Razišči kraje z lepo naravo

V teh časih je morda bolje, da se izogneš potovanjem v večja mesta, to pa še ne pomeni, da moraš namesto tega čepeti doma. Trenuten čas je odličen za obisk krajev z lepo naravo. Tveganje za okužbo je na svežem zraku veliko manjše, v naravi pa si boš tudi odpočila od tega norega sveta in se domov gotovo vrnila prerojena.

Pojdi v hribe

Hribi so v jeseni, ko listje pričenja rumeneti, čudoviti. Temperature pa so še vedno dovolj tople, da se odpraviš na gorski oddih. Kot smo že omenili, je na svežem zraku gibanje bolj svobodno in brezskrbno, obiščeš pa lahko tudi kakšno samotno gorsko kočo, kjer ne boš srečala veliko ljudi.

Redno spremljaj ukrepe

Tudi če imaš navado, da se na dopustu popolnoma odklopiš, ti svetujemo, da v tem času vsaj vsake toliko preveriš, kaj se dogaja v svetu. Ker se razmere in ukrepi spreminjajo iz dneva v dan, boš veliko bolj sproščena, če veš, da si na tekočem. Tako ne boš tvegala morebitnih zapletov na tvoji poti in te kakšne spremembe plana ne morejo presenetiti. V tem času je pametno za vsak plan A imeti še plan B. Saj veš, za vsak primer.

S seboj imej vsa potrdila in »varnostno opremo«

Pozornost v teh dneh ni odveč, zato je masko in razkužilo vedno dobro imeti pri roki. Tudi na potovanjih. Hkrati pa ne pozabi tudi na vsa potrebna potrdila za prehajanje mej, obisk lokalov in podobno.

Preberi še: Ideja za izlet: Posebna doživetja na prekmurskih ravnicah

Morda te zanima tudi: Najlepši foto kotički na najbolj priljubljenih turističnih hrvaških destinacijah


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte