Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako ti lahko vino pomaga pri učenju tujega jezika

Se ti že dozdeva, zakaj bi lahko bilo tako?

27.4.2018 ob 4:50

jezik_micna.jpg

Vse bolj se bliža težko pričakovani izlet v Francijo. Ti se ga hkrati veseliš, po drugi strani pa te je malo strah. Kajti, čeprav že res dolgo obiskuješ tečaj francoščine in piliš svoje znanje, ti besede kar ne gredo z jezika. Potrebuješ pomoč? Verjela ali ne, pomaga ti lahko vino. Čisto zares!

Kot so namreč dognali strokovnjaki z nizozemske univerze Maastricht, lahko pitje majhne količine alkohola, (poudarek je na majhne) pripomore k bolj tekoči izgovorjavi tujega jezika. Sodelujoči, ki so v njihovi študiji pred preizkusom popili kozarček, so bili mnogo spretnejši z besedami od onih, ki so bili zanj prikrajšani.

Zlasti to velja za vino, ki najbolj učinkovito premaguje zadrego pri izgovorjavi tujih besed. Če torej francoščino, španščino ali nemščino sicer že obvladaš, ni pa ti prijetno, ko moraš kaj povedati, srkni kozarček bordojca. 

In še enkrat: ne gre za opijanje. A ker ti bo srebanje odličnega vina v francoskem bistroju pomagalo pri naročanju lokalnih specialitet (saj veš, kako zapletena je njihova izgovorjava), si brez slabe vesti privošči nekaj požirkov.

PREBERI še // Najboljši način za shranjevanje vina

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

Karezza seks: Kaj sploh je in zakaj bi se morali z njim pobliže spoznati

7 seksi vprašanj, na katere mora vsak poznati odgovor

ne spreglejte