Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako se izogniti mačku

Da posledice zabav ne bi bile preveč boleče, upoštevajte naše nasvete.

23.4.2015 ob 12:00

shutterstock_253876072.jpg

Se vam med bližajočimi se prazniki obeta zabava? Morda jih bo celo več. In da posledice teh ne bi bile preveč dolgotrajne, zlasti pa ne boleče, si poglejte nekaj nasvetov, kako uživati, a se vendarle izogniti tako imenovanemu mačku. Z zmernostjo in pravo pripravo je to mogoče.

Preden greste od doma. Privoščite si konkreten, masten obrok. Z njim obložen želodec bo preprečil, da bi telo prehitro absorbiralo alkohol.

Vzemite vitamin C. Čeprav ga povezujete z bitko proti prehladu, pomaga tudi pri preprečevanju mačka. Če se torej v jutru po zabavi želite izogniti težki glavi, dan pred njo jejte veliko sadja in zelenjave, še posebno zelene paprike, ki je zelo bogata s tem vitaminom.

Dan prej jejte veliko zelene zelenjave.

Še en vitamin proti mačku. Dve uri pred prvo pijačo na prazen želodec zaužijte tableto vitaminov B kompleksa. Pisana paleta vitaminov in njihovih učinkovin bo preprečila glavobol.
 
Na zabavi. Izogibajte se obarvanim pijačam. Te so res privlačnih barv, a običajno vsebujejo veliko umetnih barvil in arom, alkohola v njih pa skoraj ni čutiti in stanje po zabavi je zaradi njih lahko še bolj kritično.

Ostanite pri eni pijači. Ne mešajte različnih pijač. Tako boste lažje sledili količini popitih kozarcev, vaš želodec pa bo v manjši meri obremenjen.

Pijte vodo. Med posamičnimi opojnimi pijačami si vzemite premor in popijte kozarec vode. Slabo počutje po veseli noči je največkrat posledica dehidracije, ki jo izzove alkohol, zadostne količine vode pa ohranjajo organizem navlažen. Maček bo zato manj izrazit in zlasti če boste pri zdravicah zmerni, sploh ne bo opazen.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Priložnost, ob kateri moški najpogosteje varajo

Sedem pasti poletnega seksa

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

ne spreglejte