Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako lahko povsem enostavno vsak mesec privarčujemo vsaj 20 evrov

Koraki, s katerimi nam lahko vsak mesec še kaj ostane na računu.

20.10.2016 ob 5:00

zenska_shutterstock_379989535 (1).jpg

Vsak privarčevan evro pride prav, kajne? Sploh pred decembrom, ko bomo kupovali darila in nas, če ne bomo na denar mislili že sedaj, lahko stanje na računu preden se bomo odpravili po novoletna darila, lahko negativno preseneti.

Kako lahko torej vsak mesec privarčujemo vsaj 20 evrov? Predstavljamo nekaj načinov.

Kosilo od doma – Vsaj enkrat na teden si malico prinesite od doma. Če za kosilo namenite vsaj 5 evrov, boste s takim manevrom vsak mesec privarčevali 20. Ter hkrati spraznili zaloge v domačem hladilniku.

--> Tukaj boste našli ideje za odlične službene malice.

kosilo_shutterstock_387989218.jpg

Kava že doma – Si vsako jutro na poti v službo privoščite kavo? Enkrat na teden vstanite deset minut prej in jo spite v miru svojega doma. Zna se zgoditi, da običaj preide v navado in boste to počeli vsak dan.

--> Preberite še: Kako oplemenititi jutranjo kavo

Začnite pisati seznam za trgovino – Zagotovo ste že neštetokrat slišali, da največ zapravimo, če se v trgovino odpravimo brez seznama živil, ki jih potrebujemo. Zakaj torej tega še ne počnete? Napišite seznam živil, ki jih potrebujete in se ga v trgovini strogo držite.

Izmenjava namesto kupovanja – Si vsak mesec kupite kakšen nov kos oblačila? Potem imate zagotovo veliko oblačil, ki jih ne nosite. Te lahko izmenjate s prijateljicami in se namesto po nakupih ta mesec raje družite ob pomerjanju oblačil.

--> Lahko pa svoja oblačila prodate. Več o tem preberite tukaj.

tviter_shutterstock_373595917.jpg

Začnite uporabljati spletno banko – Še vedno hodite na banko ali pošto ter tam plačujete račune? Preko spletne banke so provizije bistveno nižje, sistem je popolnoma enostaven in varen, hkrati pa ne boste privarčevali le denarja, temveč tudi čas.

Manikiro in pedikuro si lahko naredite same – Si vsak mesec privoščite obisk kozmetičnega salona? Če morate zategniti pas, potem sta domača manikira in pedikura logičen korak. Vsaj za kakšen mesec.

Sokove in gazirane pijače zamenjate za vodo iz pipe – Ta ideja ni dobra samo za vašo denarnico temveč tudi za telo.

Spremljate popuste in akcije – Že res, da nas številne akcije lahko zavedejo in prepričajo v nakupovanje, ko sploh ničesar ne potrebujemo, a še kako prav pridejo, ko je na akciji ravno stvar, ki pa jo iščemo. Splača se, če z nakupom večjih in dražjih kosov malce počakamo, prej ali slej bo katera od trgovin imela akcijo znižanih izdelkov.

varcevanje_shutterstock_132478784.jpg

Mesečno varčevanje – Omislite si varčevalni račun, na katerega vam banka vsak mesec avtomatično trga iz vašega računa. Pa tudi, če začnete le z 20 evri. Bolje kot nič.

Pozorno izberite banko – Ponudbe med bančnimi storitvami se precej razlikujejo. Nekatere zaračunajo vsak dvig na bankomatu, pri drugih je to popolnoma brezplačno. Vzemite si čas in primerjajte banke ter izberite zase najboljšo možnost.

Avtor: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte