Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Julijske Alpe med najlepšimi svetovnimi regijami po izboru Lonely Planeta

Znani turistični vodnik Lonely Planet je v ponedeljek objavil seznam najboljših potovalnih destinacij za prihodnje leto, na katerem med 10 regijami priporoča tudi obisk slovenskih Julijskih Alp.

25.10.2017 ob 12:20

julijske_alpe_ThinkstockPhotos-522853075.jpg

Slovenske Julijske Alpe, ki so jih uvrstili na tretje mesto med 10 najlepših svetovnih turističnih regij, ki jih je treba nujno obiskati v letu 2018, so primerjali z naravo francoskega Chamonixa in švicarskega Zermatta, vendar je slovenska različica manj znana in z manj gneče, so zapisali.

Omenili so tudi Triglavski narodni park kot mehanizem, ki zagotavlja, da se območje ne razvija prehitro, ampak preučeno in počasi. "Nekoč primerne le za neustrašne, Julijske Alpe počasi odpirajo vrata vsakemu popotniku," so zapisali.

Med biseri, ki so vredni obiska, so poleg Blejskega in Bohinjskega jezera nanizali še Vršič, Triglavski narodni park, Radovljico, Kranj in Kamnik, med top točke, ki jih je treba videti, pa so uvrstili Loški grad, muzej čebelarstva, Linhartov trg v Radovljici in Blejski vintgar.

Lonely Planet vsako leto izda priporočila za popotnike, letos pa je najprestižnejši naziv najboljše države prejel Čile, sledita Južna Koreja in Portugalska. Spomnili so, da bo Čile drugo leto praznoval 200 let samostojnosti, pohvalili pa so živahno prestolnico Santiago de Chile.

cile_micna_ThinkstockPhotos-518860203.jpg

Santiago de Chile

Med najlepšimi mesti je prvo mesto zasedla španska Sevilla, pri kateri so ustvarjalci vodnika pohvalili njeno transformacijo iz metropole, polne zastojev, v mesto koles in tramvajev, ki je ponovno oživela svojo umetniško preteklost. Sledita ji ameriški Detroit in avstralska Canberra.

sevilla_ThinkstockPhotos-535225167.jpg

Sevilla

Med regijami pa je prvo mesto zasedel Belfast skupaj z Velikanovo potjo. Ustvarjalci vodnika predvsem občudujejo hiter razvoj severnoirskega mesta, ki je v zadnjih nekaj letih postal poln živahnih četrti. Za ljubitelje bolj mrzlih krajev pa Lonely Planet na drugem mestu priporoča obisk Aljaske.

belfast_duncle_micna_ThinkstockPhotos-501175797.jpg

Grad Dunluce na robu bazaltnih čeri, Severna Irska

Za tiste, ki si želijo dobiti največ za svoj denar, pa za leto 2018 predlagajo obisk estonske prestolnice Tallinn, kanarskega otoka Lanzarote in ameriške zvezne države Arizone.

talin_micna_ThinkstockPhotos-494254150.jpg

Talin

Vir: STA
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte