Jesensko razvajanje: sirova torta s kostanjevim pirejem (recept)

Tu je čas kostanja, ki se odlično znajde tudi v različnih sladicah.

23.10.2022 ob 7:14 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Jesensko razvajanje: sirova torta s kostanjevim pirejem (recept)

Ena od njih je sirova torta s kostanjevem pirejem, ki vas bo v hladnih in meglenih jesenskih dneh prijetno pobožala po brbončicah in duši.

Sestavine za biskvit

  • 150 gramov temne čokolade
  • 3 jajca
  • 65 gramov masla
  • 4 žlice sladkorja
  • žlica moke

Krema

  • 340 gramov maskarponeja
  • dve žlici sladkorja
  • 4 decilitri sladke smetane
  • 150 gramov temne čokolade
  • 150 gramov kostanjevega pireja

Priprava

  • Na pari stopite čokolado in maslo.
  • Penasto zmešajte rumenjake s sladkorjem in mešanico dodajte nekoliko pohlajeni mešanici čokolade in masla.
  • Vmešajte žlico moke in na koncu še sneg beljakov.
  • V pomaščenem pekaču za torte pecite pri 160 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Krema

  • Zmešajte maskarpone s sladkorjem, dodajte stepeno sladko smetano.
  • Maso razdelite na dva dela.
  • Enemu dodajte na pari stopljeno temno čokolado, drugi kostanjev pire.
  • Tega najlažje pripravite tako, da 300 gramov kostanjev skuhate jih temeljito olupite in spasirate ter z mlekom razredčite do primerne gostote.
  • Biskvit najprej premažite s čokoladno in nato še s kostanjevo kremo.
  • Preden torto postrežete, jo nekaj ur (najbolje pa kar čez noč) pustite stati v hladilniku.

Recept s portala MissZdrava

Preberite še: Kostanj: kako ga nabiramo, pripravimo (in kako ga pravilno shraniti, da bo zdržal dolgo časa)

Morda vas zanima tudi: NAREDI SAMA: Slastna kostanjeva marmelada


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)