Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Horoskop: 4 znaki, ki ne verjamejo v horoskop

Med znamenji zodiaka so tudi takšni, ki v astrologijo preprosto ne verjamejo.

11.11.2018 ob 5:05

dekle_sal_telefon_dvom_micna.jpg

Takšne in drugačne astrološke napovedi mirno izpustite. Tedaj, ko jih iz čistega dolgočasja preberete, se ob napisanem zgolj namuznete. Zavračate idejo, da datum rojstva kakorkoli vpliva na to, kaj imate radi, kakšni ste po značaju in kako se obnašate do drugih. Če torej v astrološke napovedi, smernice in horoskop ne verjamete, ste po pisanju Your Tanga po vsej verjetnosti rojeni v katerem od sledečih astroloških znakov.

Bik

Najbolj prizemljeno znamenje, kar pomeni, da na svet in življenje rojeni v tem ozvezdju gledajo skozi oči razuma, so praktični in verjamejo, da so za vse, kar se jim v življenju zgodi ali ne zgodi, v prvi vrsti odgovorni sami, nikakor pa krivde ali zaslug ne pripisujejo višjim silam in zlasti ne zvezdam.

Kadar torej ne gre vse kot po maslu, za to zagotovo ni kriv retrogradni Merkur, temveč napačna odločitev, napačno ravnanje ali napačne besede.

Prav tako so biki izjemno trmasti in niso pripravljeni prisluhniti tistim, ki jih skušajo prepričati, da nekaj pa le je na tem. Da je mogoče potegniti nekaj vzporednic med tistimi, ki so rojeni v enakem astrološkem znaku in da je polna luna vendarle kriva za več nemira ter tudi nesreč.

Naj bodo takšne in drugačne teorije ter ideje še tako utemeljene in podkrepljene z dokazi, bik se ne bo pustil prepričati. Astrologiji za nobeno ceno ne bo dal priložnosti.

To, da je trmast, je pač njegov značaj in nima z datumom rojstva prav nobene povezave.

Tehtnica

Razlog, da tehtnica v astrologijo dvomi ne tiči v tem, da vanjo ne verjame, temveč v dejstvu, da v njej zbuja zmedo. Kajti tehtnica povsod išče ravnovesje. Strpna je do različnih pogledov, posluša tako tiste, ki so prepričani, da zvezde na nas vplivajo, kot one, ki menijo drugače.

Bolj kot to, da tehtnica v astrologijo ne verjame bi lahko rekli, da v njej velikokrat ne najde razumske utemeljitve in logike. Ter bolj, kot se do teh skuša dokopati, bolj se izgublja v podrobnostih, tehta, dvomi in je na koncu še bolj zmedena, kot je bila preden je po spletu začela iskati vse, kar je glede astrologije povezano z njo ali njeno najboljšo prijateljico.

Stalno proučuje in se včasih nagiba na eno, včasih na drugo stran. Kot je zanjo značilno, pa se nikakor ne more odločiti, ali horoskopu verjeti ali ne. Največkrat je vse odvisno od tega, ali ji napoveduje dober ali slab dan.

Škorpijon

Škorpijon težko verjame v astrologijo predvsem zato, ker se zadeve pod vplivom gibanja planetov tako hitro spreminjajo. On je po naravi skeptik in prisega na stabilnost. Zanj je svet črno bel, dejstva držijo ali ne, obstajata dva pola, nekaj je prav in nekaj narobe, če nečesa ne more postaviti v te okvirje, zanj to nima nikakršnega pomena.

Pri astrologiji je velikokrat vse nekoliko sivo. Zato ni nenavadno, da škorpijona prav nič ne zanima. Hkrati so rojeni v tem ozvezdju pragmatični in cenijo le tisto, kar jim v življenje prinaša korist. Od astrologije si po njihovem prepričanju te ne morejo obetati. 

Kozorog

Kozorog se na astrologijo požvižga in se z njo nima namena ukvarjati, saj vselej izbere logiko pred nečim, česar ni mogoče natančno utemeljiti in pojasniti. Tako kot bik, je tudi kozorog prezimljen, verjame v moč lastnih odločitev ter dejanj in ni pripravljen dopuščati možnosti, da bi imele zvezde vpliv na razvoj dogodkov in na doseganje njegovih ciljev.

Zanj so uspehi plod trdega dela in ne posledica postavitve planetov ali vpliva polne lune.
In še nekaj: je dokaj trmast ter prisega na rutino. Ta bi se, če bi se namenil podrobneje spoznavati z astrologijo, porušila. On pač na prvo mesto postavlja tisto, kar je pomembno. In spoznavanje astrologije v njegovih očeh pač ni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: To vas, glede na vaš znak, najhitreje spravi ob živce ali pa Horoskop: pet najbolj krutih astroloških znakov

Priporočamo tudi: Poglejte svoj mezinec in razberite vaš značaj


oddajte komentar

preberite tudi

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

Seksualna pozitivnost: Kaj to je in kdo je seksualno pozitiven

To so leta, pri katerih ženske najbolj uživajo v seksu

ne spreglejte