Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hitro in preprosto: Ravioli z grahom in šalotko

Ker testenine vedno teknejo.

28.12.2016 ob 11:49

ravioli.jpg

Znova bomo dokazali, da so testenine več kot priročno živilo, s katerim je vedno mogoče presenetiti. Tokrat vam v rubriki Hitro in preprosto priporočamo raviole z grahom in šalotko. Z njimi lahko, če ste že malce naveličani kuhanja božično- novoletnih dobrot, hitro popestrite dneve med praznikoma.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku 

Sestavine:

  • Pol kilograma sirovih raviolov;
  • žlica masla;
  • tri drobno sesekljane šalotke (če jih nimate, lahko uporabite tudi običajno čebulo);
  • 250 gramov zamrznjenega graha;
  • žlička naribane limonine lupine;
  • peteršilj (najboljši bo svež, a zalegel bi tudi tisti, ki ste ga v jeseni pospravili v zamrzovalnik);
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Po navodilu na embalaži skuhajte raviole.
  • Pol skodelice vode potem, ko jih odcedite, shranite.
  • Med tem, ki se testenine kuhajo, v globoki ponvi segrejte maslo.
  • Dodajte čebulo in jo pražite dve do tri minute.
  • Primešajte grah in limonino lupino, vse skupaj zalijte s shranjeno vodo testenin ter dodajte sol in poper po okusu.
  • V pokriti posodi kuhajte približno tri do štiri minute.
  • Kuhane raviole razdelite na krožnike, jih prekrijte z omako in posujte s sesekljanim peteršiljem.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte