Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hitro in preprosto: Piščanec s parmezanom

Specite ga kar v pečici.

2.2.2017 ob 10:55

piscanec_shutterstock_429374938.jpg

Piščanec s parmezanom je pripravljen kar v pečici. Torej brez cvrtja in paniranja, a je kljub temu sočen in okusen. Za peko bo nared v 15. minutah, med tem, ko se bo pekel, pa boste lahko pospravili kuhinjo ali pred večerjo le še malo počivali.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku.  

Sestavine:

  • Dve žlici olivnega olja;
  • dva sesekljana stroka česna;
  • četrtina žličke rdeče paprike;
  • šest polovic piščančjih prsi brez kosti in kože;
  • dve skodelici marinade za piščanca (kupljene);
  • četrtina skodelice sesekljane bazilike;
  • 240 gramov naribane mozarele;
  • 120 gramov naribanega parmezana;
  • 150 gramov kruhovih kock za juho.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija.
  • Dno pekača premažite z oljem, posujte s česnom in papriko.
  • Po dnu razporedite prsi in jih prelijte z marinado, posujte z baziliko, polovico mozarele in polovico parmezana.
  • Čez sir posujte kocke in ter drugo polovico mozarele in parmezana.
  • Vse skupaj v pečici pecite 35 minut.

Če vam kupljena marinada ne diši, tudi to lahko pripravite sami.

Zanjo potrebujete žličko soli, žličko zelenjavne začimbne mešanice (vegete), žličko rdeče paprike, žličko medu, malo popra, dve do tri žlice balzamičnega kisa, žličko sojine omake, malo nasekljanega peteršilja, malo nasekljane bazilike. Količino sestavin prilagodite in jih zmešajte v skodelici ter uporabite kot preliv za piščančje prsi.

--> Bi raje kaj brezmesnega? Poglejte recept za raviole z grahom in šalotko

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

ne spreglejte