Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Hitro in preprosto: File osliča v hrustljavi mandljevi skorjici

Ribe so vedno dobra izbira.

4.1.2017 ob 9:40

riba.jpg

Zaradi svoje sestave ribe predstavljajo zdrav obrok in bi morale biti pogosto na jedilniku. Njim v prid pa ne govori le pozitiven vpliv na zdravje, temveč tudi preprosta priprava. Med jedi, ki bodo hitro na mizi, sodi file osliča v hrustljavi mandljevi skorjici, ki ga tokrat priporočamo v rubriki Hitro in preprosto. Seveda lahko na takšen način pripravite tudi fileje drugih rib.

Več idej za hitre obroke boste našli na Facebooku

Sestavine za dve osebi:

  • Četrtina skodelice (80 gramov) mandljev;
  • Dve žlici krušnih drobtin;
  • Malce mletega česna;
  • Pol žličke črnega popra;
  • Žlička soli;
  • Arašidovo, kokosovo olje ali kanolino olje;
  • Žlica gorčice;
  • Dva fileja osliča;
  • Narezan peteršilj.

Priprava:

  • Mandlje, drobtine, česen in poper stresite v blender ter vse skupaj meljite približno 45 sekund.
  • Zmlete sestavine stresite na plitek krožnik.
  • V ponev nalijte nekaj žlic olja in ga segrejte.
  • Fileja posujte s soljo, ju premažite z gorčico in ju prekrite z drobtinami.
  • V ponvi ju približno tri minute pecite z obeh strani. Čas priprave je odvisen od debeline fileja.
  • Pečena posujte s sveže sesekljanim peteršiljem.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte