Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Filmi, ki jih ta mesec ne smeš zamuditi

Februarja je v kinu najbolj pestro.

7.2.2017 ob 12:25

film_loving_mas.jpg

V času filmskih nagrad in tednih pred podelitvijo oskarjev, ta bo 26. februarja, je tudi v naših kinematografih najbolj pester izbor filmov. In letošnji februar ni nobena izjema.

Ta mesec ti Mična priporoča ogled filma Jackie, v katerem blesti Natalie Portman. Več o filmu si lahko prebereš tukaj.

Prav tako pa priporočamo ogled še štirih filmov:

Manchester by the Sea

film_manchester-by-the-sea_04.jpg

V četrtek, 9. februarja, v Kinodvor prihaja film Manchester by the Sea, ki ima šest nominacij za oskarja. Film je srce parajoča, pa tudi presenetljivo humorna meditacija o krivdi, žalovanju in moči ljubezni. Glavno vlogo igra Casey Affleck, ki je po mnenju kritikov odigral vlogo svojega življenja, film pa velja za enega velikih favoritov za letošnje oskarje.

Zgodba govori o samotarskem in nepriljudnem Leeju Chandlerju, ki se po smrti starejšega brata Joeja vrne v rodni Manchester-by-the-Sea, kjer presenečen izve, da ga je brat imenoval za skrbnika svojega sina Patricka. Medtem ko se življenje živahnega najstnika še naprej vrti okoli hokeja, garažnega benda in deklet, pa se je Lee vse bolj prisiljen soočiti s preteklostjo, ki ga je ločila tako od žene Randi kot od skupnosti, v kateri se je rodil in odraščal.

Jaz, Daniel Blake

film_jaz-daniel-blake_04.jpg

Že od začetka meseca v Kinodvoru igra film britanskega režiserja Kena Loacha, za katerega je značilna obravnava delavskega razreda. Loach se vrača z značilno strastnim in brezkompromisnim filmom o moči sočutja in solidarnosti v boju proti birokratski brezbrižnosti sistema. Veteranski režiser, ki je danes aktualen kot še nikoli, je z zadnjega festivala v Cannesu odnesel svojo drugo zlato palmo.

Film se dogaja v Newcastlu, Veliki Britaniji. Devetinpetdesetletni Daniel Blake, ki je vse življenje delal kot tesar, zaradi zdravstvenih težav zdaj prvič potrebuje pomoč države. Spoprijatelji se s Katie, mlado materjo samohranilko z dvema otrokoma, ki ji v mestu ravno dodelijo socialno stanovanje. Daniel in Katie se znajdeta v birokratskem labirintu socialnih institucij, za katere se zdi, da v vseh prosilcih za pomoč vidijo le prevarante in lenuhe.

Loving

film_loving.jpg

Februarja v naših kinematografih ne smeš zamuditi zgodovinske biografske drame Loving. Film, ki je ga je po resničnih dogodkih posnel Jeff Nichols, govori o izjemni ljubezni, predanosti in boju za pravico. Gre za pretresljivo zgodbo, ki je v petdesetih letih prejšnjega stoletja postavila nov mejnik boja za državljanske pravice v ZDA. Zakonca Richard in Mildred Loving, sta se bila kot pripadnika različnih ras, namreč primorana več let boriti za pravico do tega, da bi lahko kot družina zaživela v svojem domačem kraju v Virginiji.

V glavni vlogi zgodovinske biografske drame blesti irska igralka etiopskega rodu Ruth Negga, ki je za vlogo Mildren Loving nominirana za oskarja.

Petdeset odtenkov teme

film_petdeset.jpg

Za vse ljubitelje trilogije Petdeset odtenkov pa prihaja film Petdeset odtenkov teme, na sporedu bo od četrtka, 9. februarja. Zgodba se nadaljujejo od dogodka, ko so Christianove mračne skrivnosti postale prevelik zalogaj za sramežljivo Anastasio Steele, kar je privedlo do razdrtja njunega razmerja.

Usodno privlačni Christian Grey je tedaj spoznal, da se ljubezni preprosto ne da zajeziti s sklenitvijo poslovne pogodbe … Da bi popravil napake in ponovno obudil razmerje z Anastasio, bo sprva moral pristati na njene pogoje, ki pa so povsem drugačni od njunega prvotnega dogovora.

Anastasia in Christian počasi pričneta z grajenjem zaupanja in stabilnega odnosa, ko se nad par zgrnejo temačne sence iz Christianove preteklosti. Te so odločene, da bodo uničile sleherne upe za njuno skupno prihodnost.

Avtorica: Da. M. 


oddajte komentar

preberite tudi

To je razlog, da si po rekreaciji želite seksa

Osem najboljših položajev za hitri seks

Pet nasvetov, ki vajino zvezo varujejo pred razhodom

ne spreglejte