Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Film pod zvezdami: Čas je za filmsko obarvane poletne večere

Najboljši filmi preteklega leta in pa tudi predpremiere vabijo ljubitelje kinomatografije na Ljubljanski grad.

16.7.2020 ob 5:30 | Foto: Matjaž Rust

Film pod zvezdami: Čas je za filmsko obarvane poletne večere

Film pod zvezdami, ki ga že deseto leto Kinodvor pripravlja v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bo med 16. julijem in 8. avgustom postregel z najbolj odmevnimi filmi pretekle kinematografske sezone. Poleg odmevnih filmov pa je program sestavljajo tudi sveže predpremiere in posebne projekcije. 

Nocoj, na otvoritvenem večeru bo predvajan film Jadralke (Maiden), navdihujoč dokumentarec o mladenki, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala prva skiperka z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.  

Na Grajskem dvorišču se bodo zvrstile tri predpremiere in dve posebni projekciji: Ostržek (Pinocchio), brezčasna pravljica za vse generacije, v kateri priljubljeni zgodbi o leseni lutki režiser Matteo Garrone in igralec Roberto Benigni vdahneta novo življenje; epska, a hkrati intimna Medena dežela (Medena zemja), prvi film v zgodovini oskarjev, nominiran za najboljši mednarodni celovečerec in hkrati za najboljši dokumentarec; za tradicionalni zaključek poletnega kina na Ljubljanskem gradu pa še Vikendova predpremiera filma Pod belimi pečinami (Hope Gap), čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek. 

Pod belimi pečinami

Posebna projekcija dokumentarca Marianne & Leonard: Ljubezenske pesmi (Marianne & Leonard – Words Of Love) prinaša zgodbo o zapletenem razmerju med Leonardom Cohenom in njegovo norveško muzo Marianne Ihlen, v Skritem življenju (A Hidden Life) pa se Terrence Malick v značilnem meditativnem slogu poklanja neopevanemu junaku 2. svetovne vojne, avstrijskemu kmetu Franzu Jägerstätterju, ki se je uprl vpoklicu v nacistično vojsko in se moral zato soočiti z grožnjo smrtne kazni.

Kot vsa leta doslej program dopolnjujejo letošnji dobitniki in nominiranci za oskarje, na primer korejski Parazit (Gisaengchung), prvi tujejezični celovečerec v zgodovini nagrade, ki je prejel kipec za najboljši film, Judy (Judy) in Joker (Joker), za katera sta Renée Zellweger in Joaquin Phoenix prejela oskarja za najboljšo igro, Bilo je nekoč ... v Hollywoodu (Once Upon a Time … in Hollywood), ki je prinesel kipec za stransko vlogo Bradu Pittu, ter 1917 (1917), film Sama Mendesa, posnet v enem samem dolgem kadru, če jih naštejemo le nekaj. Na sporedu bo tudi najbolj gledan film lanskega leta v Kinodvoru Bolečina in slava (Dolor y Gloria) v režiji Pedra Almodóvarja, slovenske Zgodbe iz kostanjevih gozdov, ki so prejele rekordnih 11 vesen na Festivalu slovenskega filma, med njimi za najboljši celovečerec, in Lara (Lara), nemški film, posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina

Čas deklištva

Prikazana bo tudi Resnica (La vérité), prvi film Hirokaza Koreede, posnet zunaj Japonske, iskriva in igriva refleksija o razmerju med materjo in hčerko, v kateri prvič skupaj zaigrata legendarni Catherine Deneuve in Juliette Binoche.

Celoten program Filma pod zvezdami je dostopen na spletnih straneh Kinodvora in Ljubljanskega gradu.

Kinodvor obljublja, da bodo ob doslednem upoštevanju novih previdnostnih ukrepov in priporočil vsem obiskovalcem Filma pod zvezdami zagotavljali kakovostno, varno in prijetno filmsko doživetje. Za dobro počutje vseh obiskovalce prosijo, da upoštevajo varnostna priporočila. 

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30.


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte