Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Festival Fabula vabi in nagrajuje (podarjamo komplet knjig)

Festival literature sveta Fabula se letos fokusira na igre moči.

19.2.2020 ob 7:00 | Avtor: Da. M.

Festival Fabula vabi in nagrajuje (podarjamo komplet knjig)

Najodmevnejši literarni festival pri nas, ki poteka že 18. leto, bo tudi letos v Slovenijo pripeljal zanimive avtorje in avtorice. Letošnji fokus festivala je Igre moči, vse Fabuline knjige namreč v središče postavljajo vprašanje moči - ekonomske, spolne, čustvene, družbene, geografske, etnične. 

V Slovenijo tako prihajajo Bernhard Schlink, njegova letošnja Fabulina knjiga ima naslov Olga, sicer pa je zaslovel z romanom Bralec, Kristian Novak z romanom Cigan, ampak najlepšiSara Stridsberg z romanom Beckomberga. Oda moji družini, Sheila Heti, o njej se ogromno piše in govori zaradi romana Materinstvo in pa Édouard Louis, ki je v romanu Opraviti z Eddyjem pisal o odraščanju v majhnem industrijskem kraju na severu Francije. 

Pogovori z avtorji bodo zagotovo zanimivi, njihove teme, ki ji obravnavajo v knjigah so še kako aktualne, a kljub vsemu, si organizatorji, kot so zapisali v programski knjižici želijo, da bi v festivalskem tednu pozabili na boje, ki jih je še treba izboriti, in igre, ki jih bomo morali preigrati, ter bi moč vsaj za kakšen večer prepustili literaturi. 

Od 28. februarja do 8. marca vabljeni na festival, večina dogodkov je brezplačnih (vstopnice se prevzamejo v Cankarjevem domu), program si lahko ogledate TUKAJ

Podarjamo Fabuline knjige

Založba Beletrina, ki stoji za festivalom pa bralki oziroma bralcu Mične podarja komplet Fabulinih knjig zgoraj omenjenih avtorjev in pa dve vstopnici za literarni večer s Sheilo Heti, avtorico romana Materinstvo. 

Nagradna igra poteka na našem Facebook profilu! Vabljeni k sodelovanju.


oddajte komentar

preberite tudi

Zakaj bi morali pred seksom popiti kozarec vode

Miška, princesa ali bejbi … skrito sporočilo vzdevka, s katerim vas kliče dragi

Pet stopenj vsakega razmerja (preverite, v katerem sta trenutno)

ne spreglejte