Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Edino, kar po prekratki noči res lahko pomaga

Ne boš verjela, kako preprosto je.

14.10.2017 ob 5:05

spanje_micna_unsplash.jpg

Torej, prejšnji večer si se v posteljo odpravila (veliko) kasneje, kot običajno. Morda si se končno dobila s prijateljicami, si pozno v noč gledala televizijo, se je zavlekla službena večerja ali si želela dokončati začeto delo, rezultat je vselej enak: zjutraj komaj odpreš oči in misel na naporen dan, ko se bodo te kar same zapirale, je vse prej kot prijetna. Zdi se ti, da se ne boš mogla prebiti skozenj. Pa je res tako?

Več zanimivih dejstev najdeš na Facebooku.

Rešitev je na dlani

Ker pomanjkanje spanja najbrž obžaluješ v kuhinji, imaš vendarle srečo. Obstaja namreč način, s pomočjo katerega bosta zbranost in koncentracija kot na dlani. To pa ni čudežni napitek iz takšnih in drugačnih sestavin, temveč velik kozarec vode.

Se ti ne zdi smiselno?

Pomisli še enkrat. Dolge večere pravilom spremljajo tudi rujna kapljica ali takšni in drugačni, največkrat slani, prigrizki. Če si boš zjutraj privoščila skodelico ali dve kave (kar je praviloma tvoja prva misel), bo vse skupaj samo še slabše. To je namreč popoln recept za še občutnejšo dehidracijo.

V študiji, ki so jo izvedli na univerzi Connecticut pa so strokovnjaki dokazali, da že blaga dehidracija znatno vpliva na razpoloženje, zbranost ter na stopnjo energije v telesu. V negativnem smislu, da ne bo pomote. Če izpustiš kozarec vode, organizmu onemogočiš okrevanje in vse skupaj samo še poslabšaš.

Zato si privošči velik kozarec vode. Še bolje bo, če ji boš dodala malo soka limone. Zvečer pa prej spat.

 

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

Obstajata dve vrsti moškega orgazma. Ju poznate?

ne spreglejte