Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Deset trikov za popolno zabavo

Po dopustih je znova čas za druženje!

6.9.2016 ob 9:35

zabav2.jpg

Biti gostitelj zabave je lahko dokaj naporna naloga. Že med samo pripravo se poraja nešteto vprašanj: Koliko ljudi povabiti? Kaj če bo vzdušje zmotil dež? S čim postreči in še bi lahko naštevali. A naj vas to nikar ne prestraši in pogumno povabite goste. Upoštevajte pa nekaj preprostih napotkov, s katerimi bo zabava nedvomno čudovita ali bolje rečeno, popolna.

Več namigov za poletno uživanje poiščite na Facebooku.

Temeljite predpriprave

Že zjutraj zavihajte rokave in čim več stvari pripravite preden se začno zbirati gostje. Narežite sadje, založite bar, marinirajte meso, pripravite mize, napolnite bakle z gorivom. Več, kot boste boste postorili, bolj sproščeno boste na zabavi uživali tudi vi in ne le povabljneci.

purewow.jpg

Vključite goste

Zakaj bi bili vi tisti, ki bo skrbel, da bodo kozarci in krožniki vedno polni? Vaši gostje to lahko počnejo sami. Samopostrežni bar in s hrano obloženi pladnji so zato idealna izbira. Ne samo, da boste vi razbremenjeni, prav tako se bodo med mešanjem pijač ali nalaganjem jedi na krožnike spletla prijateljstva med tistimi, ki se morda še ne poznajo.

Imejte načrt B

Če mati narava z vašimi načrti o zabavi na prostem ne bo hotela sodelovati, imejte pripravljen rezervni načrt. Poskrbite, da bo za goste prostor tudi znotraj vašega doma ali si omislite velik vrtni baldahin, kamor se bodo lahko umaknili pred morebitno ploho.

zabava4.jpg

Naučite se reči da

Običajno gostje prijazno vprašajo, če kaj prinesejo na zabavo. Te ponudbe nikar ne zavrnite. Pa naj gre za sladice, predjedi ali pijačo. Imate prijateljico, ki nima pojma o kuhanju? Naj prinese prtičke.

Mislite na mrčes

Komarji ali druge žuželke lahko hitro uničijo prijetno večerno zabavo, zato poskrbite, da jih na vaši ne bo. Med peko na žaru v oglje vrzite nekaj vejic rožmarina, izdelajte svečke iz citronele, pomagajte si z izparilniki z eteričnim oljem sivke ali limonske trave. Vaš vrt bo lepo dišal, mrčes pa se mu bo izogibal.

Ohladite

Zlasti sadje in kremaste omake se lahko v vročini hitro segrejejo in tudi pokvarijo. Zato krožnike z narezanimi svežimi plodovi in skodelice z omakami postavite nad posode, napolnjene z ledom.

zabava.jpg

Glasba

Priskrbite glasbo, ki bo po godu tako vam, kot vašim gostom. Upoštevajte različne okuse in zvrsti ter ne pretiravajte z glasnostjo. Pogovor je vendarle najpomembnejši.

Pričarajte za vzdušje

Mize prekrijte s pisanimi prti, poskrbite za sveže cvetje, na mize položite čajne lučke in jih tedaj, ko pade mrak, prižgite skupaj z baklami.

zabava3.jpg

Poskrbite za ostanke

Na zabavah običajno ostane veliko hrane. Nikar z njo ne prenatrpajte hladilnika (jedli jo boste cel mesec). Priskrbite si embalažo, v katero boste pospravili viške dobrot, ki jih bodo gostje lahko odnesli domov.

Zabavajte se

Treba je načrtovati, tudi denarni vložek ni majhen, a ves trud bo zaman, če se ne boste zabavali. Spreglejte kakšno nevšečnost, kot je razbit kozarec ali polit prt, se sprostite in si priznajte: priredili ste vražje dobro zabavo.

Avtorica: M. F.
Foto: Purewow


oddajte komentar

preberite tudi

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

Vse prednosti in slabosti seksa pod prho

Kaj pomeni, če vas v sanjah vara ali zapušča partner

ne spreglejte