Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Cvetličnica: Poročni šopek iz rdečih nagljev? Zakaj pa ne!

Poročna sezona je odprta, pari, ki bodo letos dahnili usodni "da", pa so že zaposleni z vso organizacijo veselega dne. Tokrat smo klepetali z osebo, ki stoji za Cvetličnico – s čim se ukvarja, diši že v njenem imenu.

24.4.2018 ob 3:40

micna.jpg

Urša Zajc Knez je tista, ki ustvarja projekt Cvetličnica. Ukvarja se z oblikovanjem cvetja, izdeluje šopke, aranžmaje, cvetlične venčke in skrbi, da je cvetje vedno sveže. 

"Skrbim za celotno dekoracijo poroke. Ta mora imeti rdečo nit od namizne in ostale dekoracije ter cvetja, kar vključuje poročni šopek za nevesto, naprsne šopke za ženina in priči, po želji tudi kakšen venček za v lase," nam je na poročnem dogodku Sladka pokušina zaupala Urša. Med vedno bolj priljubljenimi je boho - boemski slog porok, kar pomeni, da je zasanjan in romantičen tudi dekor, prav zato pa imajo veliko vlogo tudi venčki in cvetje, ki ga nevesta kot boemska prinesa nosi v laseh.

micna.jpg

Od ideje na papirju do živega cvetja 

Vse to izdeluje iz sezonskega cvetja, šopke pa prenaša od (večinoma) nevestine ideje na papir in nato v resničen, živ šopek. Cvetje dobavlja z Nizozemske, ki ga vedno dobi dan ali dva pred poroko, kar pomeni, da je sveže in nima odpada, saj naroči toliko, kot potrebuje.

micna1a.jpg

Kako poteka njeno delo? Z nevestami, ki imajo pri tem največ besede, najprej izberejo cvetje in barvno kombinacijo, nato naredijo zasnovo, ki jo peljejo skozi vso poroko. Kar pomeni, da morajo biti v enakem slogu tudi vabila, zahvale in druge tiskovine, ki so prav tako del njenih ustvarjanj.

micna0.jpg

Poročni šopek iz rdečih nagljev? Zakaj pa ne!

Uršo smo povprašali, če obstaja cvetje, ki res ni primerno za poroke. "Ne! Enkrat sem ustvarila šopek iz samih rdečih nagljev, za katere bi marsikdo rekel, da so zgolj za na pokopališče. Bil je čudovit! Mislim, da se vsako rožo lahko umesti, če le oblikuješ neko smiselno celoto. A meni osebno so najbolj ljubi šopki iz mešanega cvetja, na primer kombinacija drobnih cvetov z vrtnicami in nežnimi lizianti z dodatkom zelenja," nam je zaupala ustvarjalka, ki se že veseli nove poročne sezone.

Avtor: Maja Fister

Foto: Arhiv Cvetličnice


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

Raziskava je pokazala: To so ljudje, ki imajo v ljubezni največkrat smolo

ne spreglejte