Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Božanska kokosova torta zmešnjave

Dobrota, ki je kot nalašč za prve spomladanske dni.

31.3.2017 ob 11:35

torta_kokos_ena.jpg

S pomladjo nastopi čas za lahke, sočne, sadne sladice, ki s svojim okusom skupaj s soncem polepšajo dneve. Po receptu kulinarične blogerke Tieghan Gerard predstavljamo kokosovo torto s kremo iz rikote, s katero lahko popestrite praznovanje ali si polepšate čisto navaden dan. 

Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Sestavine za biskvit:

  • 350 gramov moke;
  • žlička in pol pecilnega praška;
  • žlička in pol soli;
  • 100 mililitrov olja kanole;
  • 250 gramov mletega sladkorja;
  • 140 gramov medu;
  • tri cela jajca in trije jajčni rumenjaki;
  • 100 mililitrov kokosovega mleka;
  • limonina lupina.

Sestavine za kremo:

  • 120 gramov maskarponeja;
  • 400 gramov rikote;
  • 240 mililitrov smetane za stepanje;
  • dve žlici medu;
  • žlička vaniljeve arome.

Sadna obloga:

  • Skodelica svežih jagod;
  • dve skodelici svežih malin (če boste uporabili zamrznjene, jih dobro odcedite);
  • limonina lupina;
  • ena do dve rdeči pomaranči;
  • dve pasijonki.
torta_kokos.jpg

Priprava biskvita:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • S peki papirjem obložite pekač za torte.
  • V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
  • V drugi posodi z mešalnikom stepite jajca s sladkorjem, dodajte olje, med in vaniljev sladkor.
  • Počasi v mokre sestavine vmešajte suhe, dobro zmešajte ter na koncu dodajte kokosovo mleko in limonino lupino.
  • Če je masa preredka, dodajte dve žlici moke, v kolikor je pregosta, pa priljite pol decilitra kokosovega mleka.
  • Maso razdelite na tretjine in ločeno specite tri tortne oblate. Vsakega pecite od 25 do 30 minut.
  • Pečene pohladite.

Krema in sadna mešanica:

  • Z mešalnikom stepite maskarpone, dodajte mu rikoto in vse skupaj stepajte od šest do osem minut.
  • Dodajte med, vaniljo in stepeno smetano.
  • Posodo s kremo pokrijte in jo za nekaj ur postavite v hladilnik.
  • Polovico jagod in malin zmešajte v sadno kašo, pomaranči dobro operite in narežite na tanke kolute, prav tako tudi pasijonki.

Sestavljanje torte:

  • Na krožnik položite prvi tortni oblat, ga nekoliko pokapljajte z medom in obložite s tretjino rikotine kreme.
  • Čeznjo poljite polovico mešanice zmečkanih malin in jagod, dodajte peščico celih jagod in malin ter nekaj rezin pomaranče in pasijonke.
  • Čez vse skupaj položite naslednji oblat in ga znova obložite z medom, kremo in sadeži.
  • Pokrite z zadnjim oblatom.
  • Vrhnjo plast okrasite s preostalo kremo, posujte z narezanimi jagodami in malinami ter po želji s kandiranim cvetjem.

Avtorica: M. FL.
Foto: Half Baked Harvest


oddajte komentar

preberite tudi

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Zato nikoli nikogar ne prosite za ljubezen

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

ne spreglejte